Oberta una investigació

La tràgica fugida mortal d'una mare i un fill de Barcelona a Ourense

Els dos es van suïcidar tirant-se des d'una passarel·la escapant, pel que sembla, d'amenaces familiars

GRAF3020. OURENSE, 05/08/2019.- Efectivos de emergencias acuden este lunes al lugar donde dos personas, madre e hijo de 70 y 27 años, han fallecido después de que se precipitaran desde lo alto de una pasarela a la carretera de la N-120, ubicada en las inmediaciones de la estación de autobuses de Ourense. EFE/ Brais Lorenzo

GRAF3020. OURENSE, 05/08/2019.- Efectivos de emergencias acuden este lunes al lugar donde dos personas, madre e hijo de 70 y 27 años, han fallecido después de que se precipitaran desde lo alto de una pasarela a la carretera de la N-120, ubicada en las inmediaciones de la estación de autobuses de Ourense. EFE/ Brais Lorenzo / Brais Lorenzo (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La dona, de 71 anys, i el seu fill, de 27, morts dilluns a Ourense, després de precipitar-se a la carretera N-120 des de la passarel·la contigua al’estació d’autobusos, van arribar des de Barcelona a la ciutat gallega fugint d’amenaces familiars, segons han indicat a Europa Press fonts de la investigació.

El dia 1 d’agost, segons fonts de la subdelegació del Govern, les víctimes van trucar als seus familiars residents a Ourense comunicant-los que, després d’una discussió,el marit i pare de la víctima els havia fet fora de casa a Barcelona.

Van ser els Serveis Socials de Barcelona els que els van proporcionar ajuda per adquirir el bitllet d’avió que l’endemà els deixaria a Santiago de Compostel·la. Al voltant de les 23.00 hores del dia 2 d’agost, les víctimes van tornar a trucar als seus familiars d’Ourense i els van comunicar la intenció de visitar-los l’endemà. La família va rebutjar acollir-los.

Van comunicar el suïcidi

El dia 3 d’agost, cap a les 13.00 hores, segons les mateixes fonts, tots dos es van posar en contacte de nou amb l’àvia, resident a Ourense –mare del marit de la morta–, i li van dir que es volien acomiadar abans de tirar-se a les vies del tren a Santiago.

Alertats per la situació de perill, un dels familiars va trucar al 112 per comunicar la notícia. Els Serveis d’Emergència van activar el protocol corresponent i Adif va posar en marxa un control de trànsit ferroviari.

Tot seguit, la Policia va aconseguir contactar amb el jove de 27 anys, que li va comunicar que en aquells moments ja es trobaven a Ourense.

Cap a les 15.00 hores del mateix dia, les víctimes ja havien contactat a la ciutat d’As Burgas amb la policia local i els Serveis Socials per referir-los la situació d’amenaces que vivien a Barcelona.

Van dormir en un hostal

Davant les esmentades manifestacions, la policia local els va oferir la possibilitat de posar una denúncia com un possible cas de violència masclista. Es van negar a fer-ho i van dir que, en tot cas, ho farien quan tornessin a Barcelona.

Els mateixos efectius locals els van oferir la possibilitat de pernoctar en un alberg o en una casa d’acollida per a víctimes de violència masclista, cosa que també van rebutjar.

Tots dos van cercar un hostal a la ciutat, on es van allotjar fins dilluns passat, dia 5 d’agost, quan es van tirar per la passarel·la.

Els propietaris de l’allotjament han comunicat al agents que no van observar cap comportament anormal a l’hora de realitzar el pagament de l’habitació ni en cap altre moment.

Al voltant de les dotze del migdia d’aquell mateix dia van contactar un altre cop, per telèfon, amb la policia local, però encara es desconeixen els termes d’aquesta conversa. Aproximadament una hora després, tots dos es van precipitar des de la passarel·la.

Els efectius policials ja han “descartat la intervenció de terceres persones que poguessin provocar aquestes caigudes”. Les dues víctimes van deixar les pertinences al costat de la barana i, segons testimonis directes, primer es va llançar el fill i, tot seguit, la mare.

No hi havia denúncies per violència masclista

Segons han pogut saber fonts de la Subdelegació del Govern, després de posar-se en contacte amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, no figurava cap denúncia per violència masclista a Barcelona.

Notícies relacionades

També s’ha pogut saber que tots dos tenien prou diners per tornar a Barcelona, ja fos amb tren o amb autobús.

La investigació continua oberta a l’espera de concretar si als Serveis Socials de Barcelona els consta alguna qüestió rellevant sobre els problemes que tots dos poguessin patir.

Temes:

Suïcidi