Catalunya, la destinació líder per al turisme estranger i altres notícies que has de saber avui

228740f9-56a5-43c3-8405-8cdf2a7194f5-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Puja el turisme estranger: Catalunya, la destinació preferida. Espanya va rebre 8,8 milions de turistes el juny, un 3,2% més, però les Canàries i les Balears van perdre visitants. La destinació preferida dels estrangers va ser Catalunya que, per primera vegada des de l’any 2008, va desbancar el juny les Balears al sumar 2,1 milions de turistes, un 2,2% més que fa un any. 


2)Casado es fa fort al PP després de retenir la Comunitat de Madrid. Isabel Díaz Ayuso, aposta personal del líder popular, serà la presidenta després de l’acord entre el PP i Vox. A Navarra, la socialista María Chivite sortirà avui elegida previsiblement presidenta de la comunitat foral gràcies a l’abstenció de Bildu.


3) Nova escalada en la guerra comercial entre els EUA i la Xina. Trump anuncia nous gravàmens a les importacions xineses.


Notícies relacionades

4) Funeral conjunt avui per la dona assassinada a Villagonzalo Pedernales (Burgos) i pel seu presumpte assassí, el seu marit. La dona, de 55 anys, ha mort aquest dimecres després que presumptament li disparés el seu marit, de 56 anys, que també ha engegat un tret al coll al seu fill de 30 anys i posteriorment s’ha suïcidat, segons fonts de la investigació.


5) Les Lligues de futbol fora de la FIFA proliferen en zones de conflicte. Hi ha territoris, no reconeguts internacionalment, que viuen en uns llimbs diplomàtics i on el futbol, que no existeix de forma oficial, sobreviu d’esquena al món. Els seus clubs volen que les seves competicions tinguin reconeixement legal internacional.