a gran canària

Condemnat a 13 anys de presó un policia nacional que va intentar matar la seva exdona

L'agent li va assestar 50 punyalades en presència del fill de tots dos, un nadó d'11 mesos

policianacional-1543491457935

policianacional-1543491457935

2
Es llegeix en minuts
Efe / Las Palmas de Gran Canaria

L’Audiència Provincial de Las Palmas ha condemnat 13 anys de presó per un delicte de temptativa d’assassinat un agent de la Policia Nacional que va intentar matar la seva exdona a Telde (Gran Canària) el març del 2017, a qui va assestar 50 punyalades en presència del fill dels dos, un nadó d’11 mesos.

La sentència de la Secció Segona considera provat que “no existeix cap dubte que l’acusat va ser l’autor dels cops, de l’intent d’estrangulació, de les estrebades de cabell... i de les punyalades patides per la víctima, dirigides majoritàriament al pit i al coll, al ser la seva intenció, a tota hora, acabar amb la seva vida”.

Agressor i víctima van començar una relació entre el 2010 i el 2011 i, després de trencar el 2016, ella va quedar embarassada en una trobada casual que van tenir quan se n’havia anat a viure a un altre municipi. Va ser així com tots dos van tornar a viure junts a la vivenda que ell posseeix a Telde, on, el 4 de març del 2017, van ocórrer els fets.

Transcorreguts uns mesos des que van reprendre la convivència van començar a tenir problemes i, davant d’aquesta situació, tots dos van decidir posar punt i final a la relació, tot i que la dona va demanar una mica de temps per poder trobar una feina.

En aquell període afegit en què van continuar vivint sota el mateix sostre i en què provaven d’acordar la custòdia i manutenció del menor, la víctima va denunciar el processat després que aquest l’amenacés que un jutge li podria treure el seu fill perquè, a diferència d’ell, ella no tenia feina ni vivenda. No obstant, aquesta denúncia no va prosperar perquè no va ser ratificada i es va arxivar. Posteriorment, la dona va decidir comprar una gravadora per corroborar si la situació que vivia era real, segons va dir ella en el judici, perquè la creguessin.

La víctima va engegar aquesta gravadora quan, a primeres hores del 4 de març del 2017, va sentir que algú provava d’entrar al domicili de la seva exparella, on va continuar residint al costat del seu fill i sense la presència de l’amo, que se n’havia anat a viure amb els seus pares davant del temor de tornar a ser denunciat.

Notícies relacionades

La sentència destaca com a “prova excepcional la gravació de tot el que va passar el dia dels fets”, coincident amb la versió de la víctima i dels testimonis.

Aquell dia, el processat havia anat al seu domicili en companyia del seu pare a fi de canviar el pany del traster, on ella tenia les seves pertinences, i demanar-li a la seva exparella la clau del garatge, que pretenia posar de lloguer. El pare del processat va anar amb el seu fill a la vivenda i el va esperar al carrer, tal com ell li va demanar, mentre l’agressor l’apunyalava amb un ganivet mentre el nadó de tots dos plorava al seu bressol a escassos metres.