Per a gent gran

Sanitat alerta que aquests caminadors es poden bolcar o trencar

Es tracta d'alguns caminadors Rolator d'alumini 'Ergo'

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha alertat aquest dijous del risc que determinats caminadors Rolator poden bolcar-se o trencar-se per la carcassa superior quan es disposin amb les empunyadures completament esteses i s’utilitzin en terrenys irregulars. 

Segons publica a la seva web l’AEMPS, es tracta d’alguns caminadors Rolator d’alumini 'Ergo', fabricats per Dietz GmbH Reha-Produkte, d’Alemanya, entre el 2014 i el 2018.

D’acord amb la informació facilitada per l’empresa, quan el caminador tingui les empunyadures completament esteses i s’utilitzi en terrenys irregulars, hi ha risc que pugui bolcar-se cap enrere, cap a un costat, o pugui trencar-se per la carcassa superior (a l’altura de l’extrem inferior de l’empunyadura).

Recomanacions

L’empresa procedirà al reemplaçament de les empunyadures, en cas que la limitació quan a l’altura d’aquestes no sigui suficient.

L’empresa ha remès una nota d’avís per informar del problema detectat als distribuïdors i establiments sanitaris que disposen dels productes afectats al nostre país, en la qual s’inclou les recomanacions i accions a seguir, segons l’Aemps. 

Es tracta del model 323NPU Ligero, referència AD150, que ha sigut distribuït a Espanya a través de l’empresa Ayudas Tecno Dinámicas S.L.

Notícies relacionades

L’AEMPS recomana als pacients i centres sanitaris que si disposen d’aquests productes comprovin a l’etiqueta el número de sèrie i contactin amb l’ortopèdia  que li va subministrar el caminador perquè li faciliti la nota d’avís de l’empresa i les noves instruccions d’ús, així com per verificar si fos necessari el reemplaçament de l’empunyadura.

A la web de l’AEMPS (www.aemps. és) es facilita una relació de números de sèrie i lots afectats.