30 set 2020

Anar al contingut

TRAGÈDIA EN UNES VACANCES

Mor a Tailàndia un turista barceloní de 26 anys

L'accident es va produir a l'illa de Ko Samui mentre caminava per la cascada de Na Meung 2

L'ambaixada d'Espanya tramita la repatriació del cadàver després d'una primera autòpsia

Efe

Mor a Tailàndia un turista barceloní de 26 anys

TOLGA BOZOGLU

Un turista barceloní ha sigut trobat mort aquest diumenge a l’illa tailandesa de Ko Samui després d’haver desaparegut durant la tarda de dissabte quan feia una travessia de muntanya amb un grup d’amics. 

Fonts de l’Oficina d’Informació Diplomàtica (OID) han informat a Efe que l’ambaixada d’Espanya a Tailàndia ja s’ha posat en contacte amb la família per prestar assistència i parlar, entre d’altres qüestions, de la repatriació del cos.

Els fets es van produir dissabte a la tarda quan D. R., de 26 anys, estava recorrent en companyia de set persones més la zona de la cascada de Na Meung 2, que té dos trams per travessar-la; un primer assequible, però un segon més complicat, que és on es va produir el sinistre.

En un moment donat, el jove va desaparèixer. Quan els seus companys van arribar a l’hotel i van veure que el jove no havia tornat, el van buscar i van trucar a la policia, que va avisar la Fundació Kuson Songkroh, l’equip de rescat que finalment ha trobat el cadàver a la una de la matinada d’avui a prop de la cascada atrapat entre dues grans roques i parcialment submergit.

“No vam poder recuperar el cadàver (en aquell moment) perquè plovia i el camí era molt fosc. Avui hem pujat a les 9 del matí i finalment hem pogut rescatar el cos a la una del migdia”, segons va informar a Efe Thussanee Aeksiri, integrant de l’equip.

Es desconeixen les causes del sinistre tot i que segons va informar a Efe el cap de la policia de Ko Samui encarregat del cas, Suphit Chorpaka, després d’interrogar els set amics del mort, tot apunta a una caiguda accidental provocada per les roques relliscoses sobre les quals caminaven.

Tampoc se sap si el grup anava acompanyat de guies o si disposaven dels equips de seguretat per transitar per aquesta zona caracteritzada per una orografia complicada.

El cos s’ha traslladat a l’hospital de Ko Samui per realitzar una primera autòpsia, si bé les autoritats espanyoles ja estan parlant amb la família de la seva repatriació.

L’illa de Ko Samui, situada al golf de Tailàndia, és coneguda entre els turistes de tot el món per les platges, la vida nocturna i els esculls naturals, entre altres atraccions.

Tailàndia és una de les destinacions turístiques més importants del món i va rebre l’any passat 38,27 milions de visitants, segons el Ministeri de Turisme del país asiàtic.

Temes: Tailàndia