SUCCÉS A CORNELLÀ

Condemnada una dona que va sacsejar una musulmana per portar un hijab

L'Audiència de Barcelona condemna l'acusada a sis mesos de presó per discriminació

El tribunal suspèn l'execució de la pena a canvi de l'assistència a un curs de diversitat

zentauroepp7058104 hiyab barcelona190724133359

zentauroepp7058104 hiyab barcelona190724133359 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a sis mesos de presó i multa María del Carmen C. G., que va sacsejar una dona musulmana que portava un hijab i després de proferir expressions com ara "escolta, escolta, això aquí està prohibit", mentre assenyalava el cap. El tribunal de la Secció Cinquena ha acordat, al seu torn, la suspensió de l’execució de la pena, condicionada al pagament de la indemnització fixada per a la víctima i a la participació de l’acusada en un curs d’acceptació de la diversitat. Els magistrats consideren que és culpable d’un delicte de discriminació i d’un altre, lleu, de lesions.

La sentència declara provat que cap a les 16.50 hores del 19 de setembre del 2018, l’acusada es va trobar amb F., natural del Marroc i a qui no coneixia de res, als voltants d’una escola de Cornellà de Llobregat on anava la seva filla. Al veure que portava un hijab al cap, va començar a proferir expressions contra la jove musulmana.

Notícies relacionades

La víctima li va contestar que qui era ella per recriminar-l’hi, a la qual cosa María del Carmen C. G., "moguda pel menyspreu i rebuig a la religió musulmana" de la dona i el seu origen estranger, li va etzibar: "Soc espanyola i això aquí està prohibit, treu-te les ulleres de sol perquè vegi què hi ha al darrere, mora de merda".  A continuació i "guiada per l’ànim de menyscabar la seva integritat física", l’ara condemnada va agafar del braç la dona i va començar a sacsejar-la, i va arribar a estripar-li la tela del hijab. Les persones que hi havia al voltant van haver d’intervenir per apartar la imputada. L’agredida va patir lesions.

Nova topada

Dies després, la víctima va topar de nou amb María del Carmen C. G. quan anava a recollir la seva filla a l’escola. L’acusada, assegura el tribunal, va començar a fer-li fotos. Quan la dona li va recriminar aquest acte, la imputada, "moguda novament pel seu menyspreu a la religió" musulmana, li va començar a dir: "Et mato, mora de merda, treu-te el hijab. Si vols posar-te’l ves-te’n al teu país". La sentència va ser dictada al seu dia 'in voce' pel tribunal el mateix dia del judici, al reconèixer María del Carmen G.G. els fets i acceptar la pena.