15 detinguts

Desmantellats 17 basars a Lloret de Mar amb falsificacions

La Policia Nacional ha decomissat productes per valor de més de 600.000 euros

lloret / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha detingut a Lloret de Mar (Girona) quinze persones que falsificaven articles i els venien posteriorment a 17 basars de la localitat, i han desmantellat aquests establiments, dos tallers i un magatzem.

Segons informa la Policia Nacional, s’han decomissat prop de 20.000 articles, entre els quals roba, productes electrònics, ulleres de sol, rellotges, marroquineria, calçat i joguines, tot això valorat en més de 600.000 euros.

Gran part del material intervingut es trobava sense marca o cap signe distintiu, la qual cosa es denomina en l’argot "en blanc", tot i que s’han localitzat també els elements metàl·lics i adhesius amb els signes distintius de les companyies falsificades disposats per ser afegits al producte.

La Policia Nacional ha comptat en el moment dels registres i detencions amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana de Lloret de Mar.

La investigació va començar fa un any, quan es va detectar un increment significatiu del material falsificat que es trobava a la venda a Lloret de Mar.

Després de desmantellar nombrosos magatzems i tallers clandestins, la Policia Nacional va localitzar nous centres de producció i punts de venda que, suposadament, proveïen a basars propers.

La majoria, indis

Tant les marques afectades com les associacions de comerciants van traslladar la seva preocupació per aquesta problemàtica, que vulnerava els seus drets i generava una competència deslleial.

Els detinguts comptaven amb una petita mostra de producte fals exposat al públic i una gran quantitat de material en blanc a l’espera que s’afegissin els adhesius i elements distintius de diferents companyies conegudes.

D’aquesta manera, els responsables dels basars, que eren els que concloïen el procés de falsificació en el moment de la venda, es convertien en fabricants de producte il·lícit.

Notícies relacionades

Una vegada localitzats tots els punts de fabricació, emmagatzematge i venda, es va elaborar un dispositiu policial que va concloure amb aquestes disset inspeccions simultànies, el registre del magatzem i el precintat de dos espais de producció.

Catorze dels detinguts són de nacionalitat índia i un és pakistanès.