OPERACIÓ POLICIAL

Els Mossos alliberen una dona retinguda durant 20 dies a Tortosa

El segrestador, de nacionalitat pakistanesa, volia casar-se per força per obtenir documentació europea

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 17 de juliol passat un home de 31 anys i de nacionalitat pakistanesa com a presumpte autor del segrest d’una dona durant més de 20 dies en un pis de Tortosa. 

Els agents van rebre aquell mateix dia un avísd’Europol que informava que una dona d’eslovaca de 42 anys havia fet una trucada a la policia del seu país per denunciar que un home la mantenia reclosa en una vivenda en contra de la seva voluntat. La víctima també va explicar que el segrestador pretenia casar-se amb ella per obtenir la documentació europea i que el casament havia de celebrar-se dos dies després. També va relatar que el seu raptor l’havia amenaçat de mort si demanava ajuda.

Notícies relacionades

Perquè la policia pogués localitzar-la, l’ostatge va detallar que es trobava en un pis on veia un pont de color vermell per sobre d’un riu i que a l’interior de la vivenda havia trobat un paper amb una direcció de la localitat de Tortosa. Els investigadors van iniciar la recerca i van determinar la ubicació exacta del pis on la dona estava retinguda. Després d’una discreta vigilància, la van alliberar i van detenir el seu segrestador, segons ha informat aquest diumenge la policia de la Generalitat.

Treballar a Espanya

En la seva declaració als agents, la víctima va assegurar que havia conegut l’home a Eslovàquia a través d’un germà. Com que tots dos tenien la idea de venir a Espanya per treballar, van decidir viatjar junts. Una vegada a Tortosa, aquesta persona li va revelar els seus plans per obtenir la condició de ciutadà europeu, tot i que ella els va rebutjar. Per aquest motiu, el seu compatriota la va retenir durant 20 dies a la casa, sense poder sortir. En les poques ocasions que l’arrestat marxava del pis deixava la porta tancada amb clau. El detingut va passar a disposició judicial a Tortosa el 19 de juliol passat i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.