el fiscal de medi ambient obre diligències

La fiscalia investiga un possible delicte en la moratòria de Madrid Central

La institució atén així una petició de l'associació El Defensor del Pacient

48988779 60

48988779 60 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El fiscal de Medi Ambient de la Fiscalia General de l’Estat ha obert diligències en relació amb una eventual retirada de l’àrea de baixes emissions de Madrid Central per part de l’Ajuntament de Madrid, atenent així una petició de l’associació El Defensor del Pacient.

La fiscalia respon així a un escrit de la presidenta de l’associació Carmen Flores, que el 27 de maig va sol·licitar la seva intervenció "en el cas de la retirada de Madrid Central, amb el que suposa per a la salut dels ciutadans que han de suportar la gran contaminació que es produeix en aquesta zona".

L’associació va basar la seva petició en l’article 262 de la Llei d’Enjudiciament Criminal que obliga els qui pel seu càrrec, professió o ofici tinguessin notícia d’algun delicte públic a denunciar-ho immediatament al jutge o al fiscal.

Per El Defensor del Pacient, no mantenir la zona de baixes emissions per evitar la "boina" de contaminació que respiren tots els ciutadans, "suposa un atemptat contra la salut pública" sobretot per als qui pateixen malalties de cor o pulmó.

Notícies relacionades

En la seva resposta, el fiscal de Sala de Medi Ambient i Urbanisme comunica a El Defensor del Pacient que "serà informat de la decisió que s’adopti en vista del resultat de les diligències que es practiquin", ha anunciat avui l’associació.

El nou Govern municipal va decidir l’1 de juliol deixar de multar els conductors no residents que circulessin per Madrid Central, mitjançant una moratòria que tenia previst estendre fins al 30 de setembre, però per decisió judicial les multes es van tornar a aplicar el 8 de juliol.