El drama de la immigració

Rescatades 219 persones i el cadàver d'una dona al mar d'Alborán

Viatjaven en tres pasteres que des de dimarts al matí es buscaven

zentauroepp49085846 rescate alborn190717105518

zentauroepp49085846 rescate alborn190717105518 / Miguel Paquet

1
Es llegeix en minuts
Efe

Salvament Marítim ha rescatat durant aquesta matinada un total de 219 persones, entre elles 56 dones, tres menors i un nadó, i també el cos sense vida d’una dona, de tres pasteres que des d’aquest dimarts al matí eren buscades en aigües del mar d’Alborán.

Una portaveu del Sasemar ha explicat a Europa Press que als rescatats els han conduït al port pesquerd’Almeria i, per tant, l’arribada dels últims auxiliats al centre d’acolliment temporal d’estrangers (CATE) ha tingut lloc a les 6.50 hores.

El primer dels rescats va tenir lloc cap a les 23.00 hores per part de la Guardamar Calíope, que va localitzar la pastera amb 71 persones on viatjaven, entre els seus ocupants, un total de 12 dones i un nadó. Després de completar l’evacuació va marxar cap a Almeria, on va arribar al voltant de la 1 de la matinada.

Mobilització

La recerca, en la qual durant la jornada van participar a més l’helicòpter Helimer 203 i fins a quatre avions del Frontex, va prosseguir per via marítima durant la nit per part de la Salvamar Spica, que cap a les 2.00 hores va localitzar dues pasteres més sobre les quals també s’havia rebut avís.

Notícies relacionades

Així, es va auxiliar una pastera amb 73 persones a bord en la qual també hi havia el cadàver d’una dona. Entre els rescatats hi havia 50 homes i 23 dones. Posteriorment es va trobar una segona pastera, amb 75 persones en total, entre les quals 21 dones i 3 menors, en aparent bon estat de salut. El servei de resposta immediata davant d’emergències (ERIE) de Creu Roja va dispensar les primeres cures amb la seva arribada a port.

A més d’aquests rescats efectuats per Salvament Marítim, el servei dependent de Foment ha informat que les autoritats del Marroc van auxiliar una quarta pastera amb 57 persones a bord.