Polèmica a Egipte

Detingut per haver-se fotografiat amb el cul a l'aire a les piràmides de Gizeh

La Fiscalia ha alliberat el turista i una acompanyanta que viatjava amb ell, després de pagar gairebé 300 euros cadascú

all gizah pyramids

all gizah pyramids

2
Es llegeix en minuts
Efe

Les autoritats egípcies han deixat en llibertat un turista nord-americà que va ser detingut per haver-se fotografiat davant les piràmides de Gizeh amb les natges a l’aire, un nou episodi de fotos controvertides davant d’aquesta meravella de la humanitat que fan anar de corcoll els responsables arqueològics del país.

Si a finals de l’any passat una parella de danesos es van gravar despullats en una postura sexual al cim de la piràmide de Keops, ara un estranger, de qui fins ara no s’han facilitat dades, ha sigut el que ha volgut fer-se una foto amb els pantalons abaixats, la qual cosa ha enfurismat les autoritats.

El viatger es va aventurar dissabte a mostrar el cul a l’espai que allotja les tres piràmides de Keops, Kefren i Micerí als afores del Caire, per capturar una instantània històrica atípica, va confirmar a Efe una font de seguretat que va demanar l’anonimat.

"Atemptar contra la moral pública"

L’home no portava passaport quan va ser descobert per treballadors de la zona arqueològica i estava, aparentment, sota els efectes d’alguna substància que afectava el seu comportament.

El turista, de nacionalitat americana, ha sigut investigat per "atemptar contra la moral pública", va afirmar la font, però ha quedat en llibertat menys de 24 hores després.

La Fiscalia del sud de Gizeh, on s’ubiquen les piràmides, ha decidit alliberar el turista i una acompanyanta que viatjava amb ell, després del pagament de 5.000 lliures egípcies (uns 300 dòlars) cadascun, tal com va anunciar en un comunicat.

Els detinguts estaven acompanyats a la sortida de comissaria per un representant de l’ambaixada dels Estats Units i podran ara abandonar el país dels faraons, segons la font de seguretat.

Nombroses ofenses

Els actes grollers als monuments històrics s’han fet populars en els últims anys i en molts casos es fan virals a les xarxes socials i mitjans de comunicació al ser capturats en vídeo o fotografies.

El 2015, una gravació clandestina de contingut adult feta a Gizeh ja va suscitar polèmica al país dels faraons, on també s’han registrat casos d’arrestos de turistes per haver escalat al cim de les piràmides, un altre tipus d’ofensa contra l’única de les meravelles del món antic que encara es manté dempeus.

El 2015, el jove alemany Andrej Ciesielski va ser detingut i expulsat per a tota la vida d’Egipte per haver pujat fins al cim d’una de les piràmides, una acció també difosa per internet.

Notícies relacionades

El 2017, una model belga i un fotògraf van ser detinguts a Luxor (sud) després de posar ella nua al temple de Karnak pretenent ser la reina Nefertari, la dona favorita de Ramsès II, faraó de la XIX dinastia de l’Imperi Nou (1539-1075 aC). 

Un jutge llavors els va deixar en llibertat després d’advertir-los de "no fer mai més això tan estúpid i vergonyós".

Temes:

El Caire