Establerta a Catalunya

Detinguda a Girona una dona per la mort d'un turista a Xile

L'arrestada, que es dedicava als furts i ja havia sigut detinguda pels Mossos, utilitzava una identitat falsa

L'homicidi va tenir lloc quan la investigada, amb unes altres tres persones, van assaltar violentament un home

detenido-mossos

detenido-mossos

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos han identificat una dona que estava implicada en un homicidi comès al seu país d’origen, Xile, el 2018 i que residia a Catalunya amb una identitat falsa. Aquesta persona estava reclamada per les autoritats xilenes i va ser detinguda el 4 de juliol a Girona per part d’una patrulla de seguretat ciutadana de la comissaria d’aquesta localitat. 

En el marc d’una investigació d’un grup que es dedicava als robatoris a domicilis, els agents van obtenir una informació segons la qual a Barcelona hi havia una dona que s’estava investigant a Xile per homicidi. Les gestions policials van mostrar que aquesta dona utilitzava una identitat falsa sota la qual ja havia sigut detinguda pels Mossos en territori català. Una vegada fetes les comprovacions pertinents amb la Interpol de Xile, a partir de les empremtes dactilars obtingudes després de la detenció, van determinar que es tractava de la persona buscada a Xile.

Oculta a Barcelona

Els agents van poder concretar que la persona buscada s’ocultava en un domicili de Barcelona. Per aquesta raó es va gestionar amb la Interpol de Xile l’emissió d’una Ordre Internacional de Detenció perquè poguessin arrestar la dona i extradir-la al seu país d’origen, Xile.

L’octubre de l’any 2018, mentre s’estaven fent els tràmits per part de les autoritats xilenes, la sospitosa va marxar del país. Segons algunes informacions de què disposaven els Mossos, la seva nova destinació podia ser Itàlia, tot i que no en tenien la certesa. Aquesta situació va dificultar la investigació.

El 9 de gener d’aquest any les autoritats xilenes van emetre l’ordre per a l’extradició de la presumpta homicida, tot i que per als investigadors continuava en parador desconegut. Després de mesos de recerca una patrulla de seguretat ciutadana de Girona va arrestar la investigada el dia 4 de juliol, juntament amb dos homes i una altra dona, per la seva presumpta participació en dos furts comesos a establiments comercials de la ciutat. En el moment de la detenció, les dues dones van donar documentació falsa als agents. 

Robatori amb extrema violència

Notícies relacionades

Els fets que han motivat la detenció d’aquesta dona tenen el seu origen al febrer de l’any 2018. Al voltant de les 05:00 hores un turista que sortia d’un casino de la localitat de Coquimbo (Xile) va ser assaltat per un grup de persones amb l’objectiu de sostreure-li diners i efectes personals. El grup d’atacants va actuar amb molta violència i es va servir d’objectes contundents amb què van colpejar la víctima, que va acabar morint.

 Del cas se’n va fer càrrec la Brigada d’Homicidis de la policia de La Serena i van poder detenir tres dels implicats en l’atac, dos homes i una dona. Només quedava pendent la detenció de la quarta participant en l’agressió, que ara han pogut detenir els agents.