ESTAVA EN COMA

Mor l'alt càrrec de Corea del Sud ingressada després d'un robatori violent a Barcelona

Hyewon Kim va estar ingressada durant cinc dies a l'Hospital del Mar després d'haver patit una commoció cerebral

El Govern examina a 152 mossos para la guardia de Torra

El Govern examina a 152 mossos para la guardia de Torra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hyewon Kim, de 65 anys, alt càrrec del Govern de la República de Corea Sud, que va resultar greument ferida diumenge a la nit al patir l’estrebada d’un lladre a la zona de Diagonal Mar de Barcelona, ha mort aquest dijous. L’agressor, que va actuar des d’una motocicleta, va sorprendre la representant coreana per l’esquena, li va agafar la bossa i va accelerar. La dona va perdre l’equilibri i va picar de cap contra el terra.

Els fets van passar al voltant de les 22.30 hores i el robatori violent ni tan sols es va arribar a consumar. El lladre, al veure que la seva víctima s’havia fet mal,va fugirsense haver aconseguit robar-li la bossa. La dona va quedar inconscient a causa de la caiguda i va ser traslladada d’urgència a l’Hospital del Mar, on ha mort a la Unitat de Cures Intensives (UCI). El seu estat era "molt greu" i va ingressar en coma per una commoció cerebral.

Investigació dels Mossos 

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra va obrir una investigació per aclarir les circumstàncies del succés i intentar identificar l’autor o autors de l’intent de robatori violent, a qui ara podria imputar-se també un delicte d’homicidi.

Notícies relacionades

Entre altres diligències, els agents han pres declaració als testimonis de l’intent de robatori i han contactat amb els comerços de la zona per obtenir les imatges de les càmeres de seguretat per si poden aportar dades que permetin identificar l’autor o autors dels fets.

La Conselleria d’Acció Exterior de la Generalitat ha estat a tota hora en contacte amb el consolat de Corea del Sud a Barcelona per seguir l’evolució de l’alt càrrec hospitalitzada.