DRAMA EN UN VIATGE SOLIDARI

Mor una professora de Barcelona en un viatge escolar a la Costa d'Ivori

A l'accident també han resultat ferides 10 alumnes del Col·legi Canigó i la residència Bonaigua, vinculats a l'Opus Dei

Ha mort Teresa Cardona, subdirectora d'ESO del Canigó

zentauroepp48767098 teresa cardona  subdirectora de eso del canig  ha fallecido 190623193413

zentauroepp48767098 teresa cardona subdirectora de eso del canig ha fallecido 190623193413

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La professora Teresa Cardona ha mort aquest dissabte en un accident de trànsit durant un viatge solidari del Col·legi Canigó i el Col·legi Major Bonaigua de Barcelona a la Costa d’Ivori. En el sinistre també han resultat ferides 10 joves del centre, cap d’elles de consideració.

Cardona, de 42 anys, era subdirectora del Canigó i del Bonaigua, i dirigia el grup d’estudiants en una “activitat de promoció social” en un camp de treball al país subsaharià com a part de les seves vacances d’estiu.

L’expedició estava integrada per 27 alumnes –la majoria universitàries i algunes estudiants de segon de batxillerat– i 3 monitores. Va partir divendres 21 de juny de Barcelona en direcció a Abidjan, la capital ivoriana, i des d’allà ahir van sortir en direcció a la ciutat de Yamoussoukro.

Les monitores i les alumnes anaven repartides en dos microbusos quan el que anava davant pel que sembla va patir una punxada i va bolcar. A conseqüència de l’accident va morir la professora i van resultar ferides 10 alumnes (nou de caràcter lleu i una amb ferides de més importància).

Personal de l’ambaixada

Les estudiants estan rebent tractament en un centre mèdic pròxim, mentre que l’Ambaixada espanyola ja es troba supervisant la situació i ha traslladat personal a la zona de l’accident per proporcionar assistència consular a les ferides i gestionar el seu retorn a Espanya com més aviat millor. El centre Bonaigua també ha enviat una delegació de quatre persones per accelerar les gestions de repatriació.

El ministre d’Afers Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha “lamentat” la mort de la monitora, mentre assegura estar seguint “atentament” la situació de la resta d’espanyoles ferides.

Projecte solidari 

El viatge solidari de les escoles Canigó i Bonaigua consistia en un camp de treball de dues setmanes en una escola dels afores de Yamoussoukro, la capital administrativa de la Costa d’Ivori. Era el segon any que hi viatjaven.

Hi preveien pintar l’escola, afavorirl’atenció sanitària i impartir classes d’higiene i espanyol.

Col·legi major de l’Opus Dei

Notícies relacionades

Bonaigua és un col·legi major femení adscrit a la Universitat de Barcelona i situat a la Diagonal, molt a prop dels campus de la UB, la UPC i ESADE.

A més d’habitacions individuals i pensió completa, el col·legi major ofereix activitats acadèmiques, culturals, esportives, solidàries i de formació cristiana. L’orientació catòlica de les activitats està encarregada a la prelatura de l’Opus Dei, segons indica la institució educativa en la seva pàgina web.