Crim a Terrassa

L'exnòvio de Mònica Borràs la va matar amb una destral

Quatre dies abans de la desaparició es va produir una agressió mútua entre el detingut i la seva exparella

El mòbil de la víctima delata l'hora en què es va cometre el crim al domicili de Terrassa

637639a1-9536-4178-a9bf-9f9f47741beb-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El detingut per la mort violenta de Mònica Borràs, la dona desapareguda a Terrassa l’agost del 2018, hauria atacat la seva víctima amb una destral, segons es desprèn de la investigació policial i ha pogut saber l’ACN. L’assassí confés ha comparegut aquest divendres davant del jutge, que ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança.

Malgrat que el detingut s’ha acollit al seu dret a no declarar, el jutge considera que existeixen prou indicis contra ell després de l’anàlisi del mòbil de la víctima, de l’activitat bancària registrada després de la seva desaparició i de l’existència d’una agressió mútua amb la seva exparella quatre dies abans. Les baralles entre tots dos eren contínues.

El togat arriba a la conclusió, segons l’ordre de presó, que Mònica Borràs va ser "víctima d’un atac contra la seva vida" a l’interior del seu domicili de Terrassa per part de l’arrestat. I concreta que es va produir el 7 d’agost del 2018 entre les 9.59 hores i les 10.46 hores, amb posterior ocultació del cadàver. Els investigacions apunten que una vegada comès l’assassinat, el detingut  va enterrar la dona al pati de la casa. Va aixecar les rajoles del terra, va fer un forat just perquè hi cabés el cos i va tornar a consolidar i posar les rajoles. Després de descobrir-se el cos sense vida de la dona, ell mateix va confessar a la policia el crim i va reconèixer que el cadàver trobat era el de la seva exparella. Això sí, va explicar, segons detalla la resolució judicial, que "no recordava exactament el nombre de cops que li va donar", alhora que va admetre que no va parar fins que la dona no va caure a terra.

Els indicis

Notícies relacionades

Un dels indicis recollits pel jutge contra el detingut és que el mòbil de la víctima va tenir una gran activitat durant tot el matí de la seva desaparició, fins a les 9.59 hores. A partir d’aquella hora, va deixar de funcionar fins a les 19.12 hores del mateix dia. "Existeix una falta d’activitat sense causa aparent, des del punt de vista del sentit comú i ens indica la franja horària dels fets", afirma el magistrat. A més, recalca, aquesta falta d’activitat en l’aparell telefònic, era "estrany" en la víctima, ja que era una "persona molt dependent" del seu mòbil i de les seves aplicacions, com el Whatsapp. L’inculpat, a més, no té coartada per a la franja horària en la qual suposadament es va produir el crim.

La interlocutòria també recull que després de la desaparició el detingut no va contactar amb ningú de l’entorn de la víctima, ni familiars ni amigues, malgrat que no era normal que la seva exparella se n’anés de casa d’aquesta manera. El jutge considera "rellevant" la informació obtinguda dels comptes corrents de la víctima, ja que es va registrar una transferència cap a un compte del detingut un dia després de la desaparició de la dona, així com l’anul·lació d’una targeta de crèdit, la sol·licitud d’una de nova i la retirada de diners amb aquesta targeta mesos després, a l’octubre del 2017.