Incident marítim

Pànic al mar: un ferri i un vaixell, a punt de xocar entre Eivissa i Formentera | Vídeo

Una passatgera de l'embarcació més petita es va tirar al mar presa del pànic

colisin-con-el-ferry-baleria-en-ibiza / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

Ensurt en alta mar que podia haver acabat en tragèdia. El barco ‘Bahama Mama’, de la naviliera Baleària i que opera la ruta Palma-Eivissa-Dénia, i el ‘Kontiki II’, de l’empresa Aquabus i que fa el trajecte entre Eivissa i Formentera, han estat a punt de col·lidir a Es Freus, el pas marítim que uneix les dues illes pitiüses. Els fets van ocórrer aquest dimarts a les 12.38 hores, quan el ‘Bahama Mama’ va advertir que una embarcació portava rumb de col·lisió, ha informat la naviliera Baleària, amb seu a Dénia (Alacant). Els passatgers van viure escenes de pànic i una passatgera es va tirar al mar.

La naviliera Aquabus ha acomiadat el capità del barco per "haver posat en risc els passatgers", informa 'Diario de Ibiza'.

Després d’advertir de la seva presència amb xiulades llargues, el ‘Bahama Mama’ es va veure obligat a evitar l’abordatge parant màquines, ja que l’altra embarcació continuava amb rumb convergent de col·lisió.

Des de Baleària han apuntat que, a causa de les dimensions i al calat, el barco ‘Bahama Mama’ té la capacitat de maniobra "restringida".

Notícies relacionades

Després de l’incident, i segons la naviliera, el ‘Bahama Mama’ va contactar amb l’embarcació d’Aquabus, que el va informar que, malgrat que una passatgera havia saltat a l’aigua, no requeria ajuda i tenia la situació "controlada".

La Capitania Marítima d’Eivissa i Formentera han obert una investigació per aclarir les causes que van originar l’incident 

Temes:

Balears