EMERGÈNCIA HABITACIONAL

Reallotgen una de les famílies acampades des de fa una setmana a Badalona

La Taula d'Emergència Habitacional de la ciutat va decidir concedir a dues de les acampades un nou domicili social, tot i que només una d'elles podrà accedir-hi de moment

d8xjix6xoaeg9wg

d8xjix6xoaeg9wg

2
Es llegeix en minuts

Una de les quatre famílies que estan acampades davant l’Oficina Local de Vivenda de Badalona (Barcelona) després que les desnonessin la setmana passada dormirà avui sota sostre després que la Taula d’Emergència Habitacional de la ciutat hagi decidit concedir-li un pis social.

La Taula es va reunir ahir per analitzar la situació de diverses famílies en situació similar i va resoldre concedir a dues de les acampades un nou domicili social, tot i que només una d’elles podrà accedir-hi de moment.

Segons ha explicat a Efe el portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Crisi (PAC), Luís Ros, l’altra família haurà d’esperar encara entre una i dues setmanes fins que se li concedeixi una vivenda, per la qual cosa continuarà acampada.

Les altres dues, en canvi, no han pogut obtenir un informe favorable de la Taula, una situació que fonts del consistori ja van pronosticar a Efe, ja que a una se li estava requerint la documentació necessària i la quarta no compleix, en principi, els requisits econòmics.

Les quatre famílies –entre les quals es troben set menors– van decidir allotjar-se en tendes de campanya davant l’oficina de vivenda badalonina com a forma de protesta per exigir a l’Ajuntament un pis social perquè, tal com ha assegurat Ros, no tenen cap altre lloc on anar.

Les dues famílies amb resolució favorable comptaven, a més, amb un informe del Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de les Nacions Unides que sol·licitava a l’Estat suspendre temporalment el desnonament, que de tota manera es va executar.

Des del consistori van assenyalar a Efe que els serveis socials “estan col·lapsats” i que Badalona no compta amb un “parc de vivenda pública suficient” per fer front a la situació, ja que hi ha més de 150 famílies en llista d’espera per accedir a un pis social.

Notícies relacionades

Aquest episodi arriba en plena època de negociacions per formar govern després de les eleccions del 26-M i ja ha aixecat ampolles entre alguns partits polítics, que han acusat d’inacció l’alcalde socialista, Àlex Pastor.

És el cas de Badalona en Comú Podem, la líder del qual, Aïda Llauradó, va anunciar la seva intenció de no formar part de cap pacte d’investidura si no es donava solució al problema, però que, després de reunir-se amb el regidor de serveis socials, Jordi Subirana, va tornar a apostar per “un govern ampli d’esquerres” per a la ciutat.