ABUSOS SEXUALS

El Papa, sobre Noa Pothoven: "L'eutanàsia i el suïcidi assistit són una derrota per a tothom"

Francesc afirma que "la resposta a la persona que pateix ha de ser no abandonar-la"

La menor holandesa va morir diumenge passat després de demanar l'eutanàsia per una violació

zentauroepp48063880 pope francis ponders during the weekly general audience on m190509145324

zentauroepp48063880 pope francis ponders during the weekly general audience on m190509145324 / FILIPPO MONTEFORTE

1
Es llegeix en minuts
Efe

El papa Francesc va afirmar aquest dimecres que "l’eutanàsia i el suïcidi assistit són una derrota per a tothom" i que la resposta a la persona que pateix ha de ser no abandonar-la, en un missatge a Twitter, després del cas de l’holandesa Noa Pothoven, de 17 anys, que va decidir posar fi a la seva vida.

Sobre aquest cas també s’havia expressat a Twitter l’Acadèmia Pontifícia per a la Vida que va qualificar la mort de la jove com "una gran pèrdua per a qualsevol societat civil i per a la humanitat". "Hem de reafirmar sempre les raons positives per a la vida", va afegir la institució vaticana.

Posar fi al sofriment

La noia, que era coneguda a Holanda per haver escrit la seva autobiografia titulada ‘Winnen of leren’ (Guanyar o aprendre, en neerlandès), en la qual reconeixia que havia sigut víctima d’abusos sexuals i agressions quan era més petita, es va acomiadar dels seus seguidors a la xarxa social Instagram (que ja no està disponible) anunciant que havia decidit posar fi a la seva vida.

"No aniré amb embuts: d’aquí deus dies com a molt tard estaré morta. Després d’anys de lluita, la meva lluita s’ha acabat. Per fi seré alliberada del meu sofriment perquè és insuportable. No m’intenteu convèncer que això no és bo. És una decisió ben considerada i definitiva", va escriure en el seu missatge de comiat.

Eutanàsia denegada per ser molt jove

Notícies relacionades

Segons va relatar, havia "deixat de menjar i beure durant un temps" i va remarcar que encara "respirava però sense estar viva", cosa que la va portar "després de moltes converses i revisions" a cometre suposadament un suïcidi assistit. Noa va sol·licitar el desembre del 2018 l’eutanàsia però li va ser denegada perquè era massa jove, tal com va admetre ella mateixa en una entrevista amb el diari holandès ‘De Gelderlander’.

La germana de Noa va confirmar al diari holandès ‘AD’ que la menor va morir diumenge passat.