Pirateria informàtica

Exposades les dades de 4,5 milions de visitants de l'Alhambra

Els responsables del web de venda d'entrades denuncien un atac informàtic organitzat

Vista panoràmica de l’Alhambra de Granada.

Vista panoràmica de l’Alhambra de Granada. / Jorge sabata (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) Hiberus Sicomoro, responsable del web de venda d’entrades a l’Alhambra en què un grup de ‘hackers’ ha trobat una vulnerabilitat que afectaria les dades de 4,5 milions de persones, diu que ha sigut víctima d’un atac organitzat.

En un comunicat, la firma ha avançat que posarà en coneixement dels cossos policials els fets i ha assegurat que el web de reserves d’entrades ha sigut víctima d’un atac informàtic "professional i organitzat", l’interès del qual desconeixen fins al moment.

Hiberus Sicomoro ha respost així després que transcendís un incident de seguretat a la pàgina que podria haver deixat sense protecció les dades d’uns 4,5 milions de persones que han utilitzat el web per accedir a l’Alhambra i fins a claus d’un miler d’agències de viatge.

Intromissió

L’UTE ha apuntat a més que va activar tots els protocols previstos quan va tenir coneixement de l’"incident en la seguretat" i ha reiterat que va reparar la vulnerabilitat de forma immediata mitjançant un reforç qualsevol nou intent d’intromissió informàtica.

Els equips de protecció de dades, els tècnics i els pèrits externs continuen investigant "en profunditat" i per precaució els fets per conèixer la dimensió concreta d’aquest incident.

Notícies relacionades

Davant els fets, el Patronat de l’Alhambra va sol·licitar aquest dimecres un informe tècnic i una auditoria tant interna com externa per conèixer les causes i l’abast de l’incident.

El complex monumental, el més visitat del país, va explicar que un informe preliminar realitzat per l’empresa adjudicatària del servei de gestió d’entrades ha constatat que no hi ha hagut un accés a dades de caràcter personal.