28 maig 2020

Anar al contingut

Remolcat cap a Palma el barco de càrrega incendiat al sud de Mallorca

Quinze dels tripulants van ser evacuats amb l'helicòpter 'Helimer 205' fins al barco de l'Armada 'Martín Posadillo'

Efe

Remolcat cap a Palma el barco de càrrega incendiat al sud de Mallorca

El barco de càrrega italià ‘Grande Europa’, que es va incendiar cap a les 4.20 hores quan navegava amb 25 tripulants i 1.843 cotxes a les bodegues 46 quilòmetres al sud de Mallorca, està sent remolcat cap al port de Palma.

Un portaveu de Salvament Marítim ha informat a Efe que el remolcador d’altura ‘Marta Mata’ està remolcant el mercant cap a la capital balear una vegada el foc ha quedat "pràcticament extingit".

Quinze dels tripulants van ser evacuats en l’helicòpter ‘Helimer 205’ fins al barco de l’Armada ‘Martín Posadillo’, que tornava de donar suport logístic a altres operacions, segons ha informat l’Armada.

En l’operació per l’incendi del ‘Grande Europa’ també hi han participat un remolcador i dos barcos de Salvament, així com un altre helicòpter i l’embarcació de la Guàrdia Civil de les Balears.

Els tripulants evacuats han rebut atenció mèdica al barco militar i no tenen lesions de consideració. Els altres deu membres de la tripulació, inclòs el capità, s’han quedat a bord ajudant en les feines d’extinció del foc.

Naviliera Grimaldi Lines

El ‘Grande Europa’ és un ‘car carrier’ de 183 metres d’eslora amb bandera italiana de la naviliera Grimaldi Lines de 20 anys d’antiguitat.

El barco de càrrega, que estava a unes 15 milles de Cabrera, el Parc Nacional al sud de Mallorca, havia partit del port italià de Salern, al sud de Nàpols, i el seu destí era el port de València, amb una càrrega de 1.843 cotxes a les bodegues.

En prevenció per possibles abocaments tòxics del barco incendiat s’han activat els plans preventius autonòmic i estatal i s’ha enviat a la zona el barco especialitzat en descontaminació ‘Clara Campoamor’. 

Temes: Incendis