Acusat d'homicidi

El sospitós d'haver matat Janet Jumillas: "Era la meva amiga i no li volia cap mal"

El jutge decreta el seu ingrés a la presó per homicidi i deixa en llibertat el que es creu que és el seu còmplice

Els investigadors han trobat restes de sang al domicili de la persona empresonada

video 3496520 / periodico

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El principal sospitós de la desaparició i possible homicidi de la veïna de Viladecans (Barcelona) Janet Jumillas Janet Jumillas, Aitor G. P., ha comparegut aquest dijous davant del jutjat de Cornellà de Llobregat (Barcelona) que investiga el succés i, malgrat negar-se a declarar, ha afirmat al finalitzar la seva compareixença: "Era la meva amiga i no li volia cap mal", segons fonts de la defensa. El jutge José Mateu Morell ha decretat el seu ingrés a presó provisional pel risc de fuga i la possible destrucció de proves, ja que el cos de la dona encara no ha sigut trobat. Li atribueix els delictes d’homicidi i ocultació de cadàver, tot i que, segons el seu advocat, Lluís Costa, a ell li ha negat qualsevol relació amb els fets, i només admet que eren amics.

El segon detingut, Cristian K., sospitós de ser còmplice d’Aitor G. P. s’ha ratificat en la declaració que va fer a comissaria davant dels Mossos, en què va negar estar vinculat a la desaparició de la dona, i ha quedat en llibertat provisional amb mesures cautelars (compareixences quinzenals al jutjat) per un presumpte delicte d’encobriment. El procés judicial es manté sota secret de sumari, com és habitual en els casos en què no ha aparegut la víctima. 

Restes biològiques

Segons fonts pròximes al cas, agents de la policia catalana que dimarts passat van registrar la vivenda d’un dels dos detinguts, al carrer de Ramon Sala Massagué de Cornellà, van detectar restes biològiques, en concret sang que corrobora la seva hipòtesi que la dona, de 39 anys i desapareguda el 13 de març passat, va morir de forma violenta. 

Notícies relacionades

El cos de Janet no ha aparegut, i per això s’atribueix al principal sospitós l’ocultació del cadàver. Un dels fils que estiraran els investigadors és la geolocalització del telèfon del principal sospitós, tot i que fonts properes al cas consultades per Efe han explicat que n’hauria pogut utilitzar més d’un per despistar la policia. L’objectiu principal ara és buscar el punt exacte on podria ser el cos. El jutge apunta que el crim es podria haver comès al mateix domicili de l’ara empresonat, que, en aquests moments, no té feina. El detingut vivia en parella.

La família de Janet Jumillas va denunciar la seva desaparició el 13 de març passat, i a causa d’això, l’àrea central de Persones Desaparegudes de la Divisió d’Investigació Criminal en va assumir la investigació i va identificar els dos homes implicats presumptament en el cas. Els agents han estat realitzant un rastreig en comptes de correus i xarxes socials.