UNA MENOR

Condemnat a quatre anys per assetjar tres noies a les xarxes socials

L'home simulava que realitzava entrevistes de feina per a feines de ballarina

murcia

murcia

1
Es llegeix en minuts

L’Audiència Provincial d’Alacant ha confirmat la sentència per la qual un jutjat penal va condemnar a quatre anys i mig de presó un home que va amenaçar tres noies, una menor d’edat, amb difondre imatges íntimes d’elles a les xarxes socials.

Segons la sentència, facilitada aquest dimecres pelTribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), els fets van ocórrer entre l’agost i el novembre del 2014, quan l’acusat es va valer d’un perfil fals a Facebook per fer-se passar per una dona que volia contractar les víctimes, d’edats compreses entre els 15 i els 23 anys, com a cambreres, gogós i ballarines en discoteques i altres locals de lleure.

Amb aquest pretext les va convèncer perquè accedissin a fer una entrevista 'online'. En aquestes entrevistes l’acusat ocultava tant la seva imatge com la seva veu i feia creure a les perjudicades que es devia a un error informàtic o a una avaria de la webcam instal·lada en el seu ordinador.

Entrevistes simulades

L’home demanava a les noies que es despullessin davant de l’ordinador, que s’exhibissin en roba interior o en biquini, fessin ‘topless’ o es toquessin, entre d’altres coses. I quan elles s’hi negaven, les amenaçava de difondre les imatges íntimes que ja havia obtingut en diferents xarxes socials.

El Jutjat Penal número 8 d’Alacant va imposar a l’acusat, a qui va aplicar un atenuant per alteració mental, quatre anys i mig de presó com a autor d’un delicte de corrupció de menors i dos delictes d’amenaces condicionals a través d’Internet.

Davant d’aquesta condemna, la defensa de l’home va presentar un recurs en el qual al·legava la seva realitat mèdica i mental el 2014. La Sala puntualitza que l’examen forense es va practicar el 2017 i que no es tenen proves que acreditin la seva situació de fa tres anys.

"Astúcia”

Notícies relacionades

A més, precisa que els fets es van produir al llarg de diversos mesos i que el ‘modus operandi’ reflecteix "la utilització d’astúcia per aconseguir enganyar diverses dones joves". "Aquesta conducta per part de l’ara recurrent resulta incompatible amb una minva ostensible de les facultats intel·lectives i volitives", remarca.

Per tot això, la Secció Tercera de l’Audiència alacantina desestima el recurs presentat per l’home i confirma la sentència del jutjat Penal 8 d’Alacant.