El Govern veu «aberrant» el perfil de la guàrdia de Torra i altres notícies que has de saber avui, en un minut

video 3481361 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Sánchez posa la lupa a la guàrdia de Torra. El Govern central veu “aberrant” l’elecció de la futura guàrdia del president Quim Torra en funció de la seva ideologia. Torra s’ha defensat de l’exclusiva de EL PERIÓDICO assenyalant que altres dirigents a Espanya, com Sánchez o Urkullu, tenen una seguretat similar, però el lendakari no té guàrdia pròpia i la del president del Govern es forma per concurs-oposició.


2) Ernest Maragall, el candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, creu que la batalla per aconseguir la capital catalana és entre Colau i ell. I reitera que perseguirà un acord de govern amb els comuns i Junts per Catalunya, tot i que tots dos han declinat aquesta possibilitat.

ernest-maragall / periodico


3) El Barça rep avui a les 20.45 hores al Camp Nou l’Atlètic de Madrid en el que serà un duel entre el primer i el segon del campionat i que pot sentenciar el futur de la Lliga. Valverde no vol que el Camp Nou es despisti amb Griezmann, que fa un any va escollir quedar-se a l’Atlètic. Simeone, d’altra banda, espera saber aprofitar l’oportunitat per escurçar distàncies amb el líder.


Notícies relacionades

4) El preu del lloguer a 10 municipis catalans és superior al de Barcelona. Sant Vicenç de Montalt és la població amb el preu de la renda més alt de Catalunya, amb 1.251 euros al mes. I juntament amb Madrid i Sant Sebastià, també és a la llista de vivendes més cares d’Espanya per llogar.


5) Avui és el segon dia del Còmic de Barcelona, que aquest divendres ha entregat el Gran Premi a Antonio Altarriba. Però l’estrella indiscutible del certamen d’aquest any és el dibuixant nord-americà Daniel Clowes, a qui el “preocupa viure en una crisi constant amb Trump”.