El segon de Trapero assenyala Puigdemont i altres notícies que has de saber avui, en un minut

ferran-lopez-decla / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) El segon de Trapero assenyala Puigdemont. Ferran López ha recolzat el testimoni que va deixar Josep Lluís Trapero, però va aportar una dada nova. Segons la seva versió,  Puigdemont va respondre a la seva petició que es desconvoqués l’1-O que, si era cert l’escenari que els Mossos li estaven dibuixant, "un escenari de desordres i conflicte pràcticament segur, declararia automàticament la independència". Avui dimarts declara el comissari Joan Carles Molinero, un altre dels homes forts de Trapero.


2) Sánchez, que aquest dimecres s’ha reunit amb Barack Obama a Sevilla per intercanviar idees sobre l’evolució de les mesures en la lluita contra el canvi climàtic, ha aconseguit tirar endavant els seus sis decrets socials en plena precampanya.


3) Ultimàtum de la UE a May: pacte o ruptura el 12 abril. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, respon a la primera ministra britànica que una pròrroga curta només serà possible si aproven l’acord de sortida per a aquesta data.


Notícies relacionades

4) Falten socorristes: Les empreses de salvament aquàtic alerten que aquest estiu quedaran sense cobrir el 70% de les places. Segons els operadors, la regulació aprovada pel Govern català és massa "restrictiva".


5) L’IBI en aparcaments de concessió revolta els usuaris. Els clients del macropàrquing subterrani de Sants-Badal rebutgen l’impost, que no s’ha aplicat en 24 anys. L’ajuntament comença a girar rebuts del tribut a 110 recintes municipals en la mateixa situació.