PLENÀRIA DE LA CEE

'Mea culpa' dels bisbes espanyols: "Els abusos a menors no poden quedar impunes"

El president de la Conferència Episcopal afirma que no es pot "cancel·lar" el passat, però sí "afrontar-lo"

zentauroepp47594342 ricardo blazquez190401114818

zentauroepp47594342 ricardo blazquez190401114818 / Victor Lerena

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), Ricardo Blázquez, ha afirmat que els abusos a menors, "per respecte als qui han patit aquesta acció abominable, no poden quedar impunes", i ha admès que no es pot "cancel·lar" el passat, però sí "afrontar-lo".

En el discurs inaugural de l’Assemblea Plenària de la CEE, Blázquez s’ha referit a la trobada a Roma convocada pel papa Francesc el febrer passat per abordar la protecció de menors a l’Església i la pederàstia, una qüestió que ha qualificat de "greu, humiliant i dolorosa".

Notícies relacionades

Els abusos –ha recalcat el president de la CEE– són "instrumentalització de menors i poden ser també delictes, que per respecte als que han patit aquesta acció abominable no poden quedar impunes".

“El passat no podem cancel·lar-lo, però sí que el podem afrontar purificant la memòria a través de la conversió, de la reparació dels ferits i de la prevenció de cara al futur", ha assenyalat Blázquez, que ha apel·lat a la responsabilitat de protegir els menors i contribuir a què es faci justícia.