CÀMERA OCULTA

Denunciat un escorxador d'Àvila que tallava potes a vaques encara amb vida

Equalia difon un dur vídeo en què certifica el maltractament a animals i torna a exigir la instal·lació de càmeres

trabajador-cortando-patas-vaca-consciente---equalia

trabajador-cortando-patas-vaca-consciente---equalia

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

La imatge de Pepe Viyuela acostuma a associar-se amb l’humor. Però en aquest cas, l’actor ha cedit el seu rostre per posar en relleu una greu situació de maltractament animal en un escorxador situat a El Barraco, a la província d’Àvila. Les imatges –advertència per al lector aprensiu– són dures. Han sigut distribuïdes per l’oenagé animalista Equalia, que ja ha presentat una denúncia contra l’empresa Carnes Barbero, propietària de la instal·lació. Viyuela, per cert, és el protagonista d’una sèrie, 'Matadero', en la qual interpreta el paper d’un veterinari. 

En les imatges fetes públiques aquest dimarts, gravades amb càmera oculta entre el gener i el març d’aquest any, es veu com els treballadors tracten a pals i salten sobre els porcs i els anyells, com en alguns casos s’estalvien l’atordidor abans de ficar-los a la cambra on són sacrificats. I el més dur: com li tallen les cames a una vaca que encara és viva.

Segon cas en cinc mesos

Notícies relacionades

Equalia manté activa la seva campanya perquè els escorxadors d’Espanya instal·lin càmeres de vigilància al seu interior, cosa que és obligatòria a Escòcia, Anglaterra i Israel. Un portaveu de l’oenagé relata a aquest diari que moltes empreses ja estan començant a col·locar-les, perquè les grans superfícies a les qual subministren carn les estan obligant a fer-ho. Al nostre país hi ha prop de 400 escorxadors, amb Catalunya al capdavant. Equalia assenyala que una vegada les empreses comencin a sensibilitzar-se, el següent pas serà impulsar reglaments autonòmics que derivin, finalment, en una llei d’àmbit estatal.

Aquesta entitat ja va posar en relleu el tracte sanguinari que rebien els anyells en una instal·lació de Segòvia. Aquest escorxador, assenyalen, ja ha incorporat les càmeres de vigilància que, segons Equalia, haurien de guardar les imatges com a mínim un mes i ser revisades de manera periòdica per les autoritats veterinàries de la regió.