NOU ESTUDI

La primavera serà "lleu" per als al·lèrgics a les gramínies

L'hivern ha sigut especialment dur per als sensibles al pol·len de les plantes arizòniques

L'estudi de la Societat Espanyola contradiu les previsions d'ICTA-UAB

zentauroepp1964020 estornudo190321120046

zentauroepp1964020 estornudo190321120046 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els al·lèrgics al pol·len de les gramínies tindran una primavera lleu gràcies a l’absència de pluges d’aquest hivern, després que els primers mesos de l’any hagin sigut els més durs en els últims 25 anys per als al·lèrgics al pol·len de les arizòniques.

Són dades de la Societat Espanyola d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (SEAIC), que ha donat a conèixer aquest dijous les previsions de les concentracions de pòl·len de cara a aquesta primavera.

Així, aquests pròxims mesos es preveuen lleus per als7 milions d’espanyols que tenen al·lèrgia a les gramínies, especialment al centre i al nord peninsular (la primavera serà, per contra, intensa a Extremadura i variarà de molt lleu a moderada a Andalusia).

La raó és, segons ha explicat el president del Comitè d’Aerobiologia de la SEAIC, Ángel Moral, que aquest hivern ha sigut bastant sec, i si continua l’absència de pluges les pròximes setmanes, s’espera que els nivells de pol·len de les gramínies se situïn en nivells baixos (per sota dels 4.000 grans per metre cúbic).

Notícies relacionades

Per contra, aquest hivern ha sigut especialment dur per als al·lèrgics a les arizòniques i els xiprers, ja que en zones com Madrid i Toledo les estacions de mesurament han superat el rècord dels últims 25 anys. 

L’estudi arriba a conclusions bastant diferents de les donades per la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB (ICTA-UAB), que va vaticinar aquesta setmana que la primavera seria "complicada" per als al·lèrgics al pol·len.  

Temes:

Al·lèrgia