Utilitza figura d'Adolf Hitler

Barcelona denuncia el bus d'HazteOír per atemptar «contra la dignitat de les persones»

Una de les sancions al vehicle, que planteja immobilitzar, podria ascendir a 60.000 euros

d0gs7rvxcai8qcy

d0gs7rvxcai8qcy

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha interposat dues denúncies contra el bus d’HazteOír, que dilluns va circular per la ciutat catalana amb el lema‘No és violència de gènere, és violència domèstica’i ‘Les lleis de gènere discriminen l’home’.

Fonts municipals consultades per Europa Press han precisat que la primera denúncia contra el bus, que utilitza la figurad’Adolf Hitler  –que apareix amb la cara maquillada i el símbol feminista a la gorra–, és per vulnerar l’ordenança de Paisatge Urbà i regulació de la publicitat dinàmica a Catalunya.

L’Ajuntament considera que el bus incompleix la normativa que prohibeix missatges publicitaris “que atemptin contra la dignitat de les persones, especialment pel que fa referència a la infància, la joventut, la dona i els sectors socials més marginats”.

Les mateixes fonts recorden que la quantia màxima d’aquesta multa, considerada una infracció molt greu, podria ascendir als 60.000 euros.

Immobilitzar el vehicle

Notícies relacionades

La segona denúncia interposada per l’Ajuntament, que lidera l’alcaldessa Ada Colau, és per vulnerar l’ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència ciutadana, amb una quantia que podria ascendir als 1.125 euros.

A més, en el marc del mateix procediment sancionador, l’Ajuntament ha adoptat mesures cautelars per garantir que el bus estigui immobilitzat i retirat en cas que torni a circular per Barcelona, per incórrer en les infraccions per les quals ja ha sigut denunciat.