investigació de la guàrdia civil

Detingut per deixar morir de desnutrició el seu germà amb discapacitat a Granada

L'arrestat, tutor legal del mort després de la mort dels seus pares, va enterrar el cadàver a la muntanya per poder continuar cobrant la pensió que rebia per cuidar-se d'ell

zentauroepp45689773 barcelona  barcelon s  30 10 2018   deportes    la guardia c190111191604

zentauroepp45689773 barcelona barcelon s 30 10 2018 deportes la guardia c190111191604 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Efe / Granada

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 38 anys acusat d’un delicte d’abandonament de persona impossibilitada després que consentís que el seu germà, de 35 anys i amb una discapacitat reconeguda del 97 %morís desnodrit el mes de febrer passat. El detingut era el seu tutor legal després de la mort dels seus pares, i tots dos convivien en un ‘cortijo’ d’Órgiva (Granada) fins que el discapacitat va morir per desnutrició, segons l’autòpsia, ha informat aquest divendres la Guàrdia Civil en un comunicat.

Després de la seva mort, l’ara arrestat no va avisar ningú i va decidir enterrar el seu germà a la muntanya, en uns terrenys al costat de la finca, per a, segons sospiten els investigadors, poder continuar cobrant la pensió que rebia per cuidar-se d’ell. Una vegada que el va enterrar va abandonar el domicili familiar, segons la Guàrdia Civil, que va rebre el passat 28 de febrer un requeriment d’un jutjat d’Órgiva per la suposada desaparició d’aquesta persona impossibilitada que estava sota la tutela del seu germà, perquè fos localitzada.

Notícies relacionades

La Guàrdia Civil va comprovar que no només ell havia desaparegut, sinó també el germà que el tutelava i que ha sigut finalment localitzat en un hostal de Motril (Granada). Al ser preguntat pel seu germà impossibilitat, va dir que era amb un oncle seu a Sòria, si bé els agents van comprovar que no era cert, ja que aquest parent havia mort el 2003.

L’home va acabar per confessar que el seu germà havia mort i el lloc on l’havia enterrat. La Guàrdia Civil va descobrir el cadàver l’endemà i va comprovar que externament no presentava signes de violència, mentre que l’autòpsia ha revelat que va morir per desnutrició.