EL JUDICI DEL PROCÉS

Borràs resta importància a la DUI

Amb altres membres del Govern de Puigdemont afirma que no es van gastar fons públic l'1-O

47038643 60

47038643 60

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez / J. G. Albalat

L’exconsellera de Governació, Meritxell Borràs, acusada de presumpta desobediència i malversació de fons públics en el judici del procés, ha restat importància aquest dimecres a la declaració unilateral d’independència (DIU). Tal com ja han fet altres membres del cessat Govern de Carles Puigdemont, ha declarat que el que es va votar el 27 de novembre del 2017 era un "preàmbul" i que, com tal, "no obliga a res, ni estableix res". Després va incidir que “no tenia conseqüències legals”, ja que “era una expressió política”.

Notícies relacionades

Borràs va explicar que va firmar la convocatòria del referèndum de l’1-O, igual com la resta de membres del Govern, com “un gest o símbol” per respondre a la voluntat i al compromís” de l’Executiu català davant del mandat del Parlament, amb una majoria sobiranista, i de la ciutadania per celebrar una consulta. Ha detallat que als decrets habitualment només són rubricats pel president de la Generalitat i el conseller al qual correspon la matèria i, per tant, en, aquest cas, no hi estava obligada.

Fons públics

Borràs, defensada per l’advocada Judit Gené, ha dit que ni el seu departament ni la resta de la Generalitat van destinar "ni un euro" per a les despeses de l’1-O. Respecte al concurs per a la compra d’urnes, que, al final, va quedar desert, ha explicat que la intenció era comprar aquest material per a la celebració d’eleccions o processos participatius, però no per al referèndum unilateral. L’exconsellera ha concretat que la cessió de locals públics, de la qual ella no era responsable, no va costar res a l’Administració autonòmica. I va insistir que des de la seva Conselleria no es va fer cap acció per celebrar una consulta sobiranista. "La voluntat era la d’arribar a un acord amb el Govern espanyol a través de la política", ha recalcat.