OPERACIÓ AL MARESME

Els Mossos alliberen un home segrestat a Mataró

La policia va detenir un dels raptors en el moment en què es disposava a recollir els diners del rescat

La investigació va permetre caçar els quatre raptors, inclòs el líder de la banda, que ja és a la presó

zentauroepp24115787 barcelona 05 11 2013 mossos d  esquadra en el raval coche de180824144716

zentauroepp24115787 barcelona 05 11 2013 mossos d esquadra en el raval coche de180824144716

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra van frustrar a finals de gener un segrest perpetrat en ple carrer a Mataró. Va passar el 24 de gener, quan un home va ser assaltat per quatre individus davant de casa seva. La banda va exigir un rescat de 13.000 euros. El dispositiu policial es va engegar la matinada del 26 de gener i finalment, en el moment de fer el pagament, la víctima va poder ser alliberada. 

Els fets es van iniciar quan el 25 de gener es va tenir coneixement de la interposició de la denúncia d’una dona que manifestava que el seu germà havia desaparegut el dia anterior. Assegurava no haver-lo vist des d’aleshores i quetampoc responia a les seves trucades. El matí d’aquell mateix dia 25 es va adonar que havia rebut diversos missatges del seu germà en què li deia que estava retingut contra la seva voluntat i que els seus capturadors exigien el pagament d’un presumpte deute per drogues de 13.000 euros. En aquests mateixos missatges explicava que no sabia on era i que estava permanentment vigilat

L’intercanvi

Una vegada comprovada la veracitat dels fets, es va fer càrrec de la situació la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE). El dispositiu policial per alliberar la persona segrestada es va dur a terme la matinada del dia 26 de gener. En el transcurs de les negociacions que la família duia a terme amb els segrestadors, es va establir una hora i un punt de pagament per satisfer la quantitat demandada. Així, els agents, amb el recolzament del Grup Especial d’Intervenció (GEI), es van desplegar a la zona, i, quan van veure que arribava un cotxe amb la víctima al seu interior, van actuar ràpidament i van aconseguir alliberar el segrestat i arrestar la persona que el custodiava. 

Notícies relacionades

Els investigadors van poder constatar que el segrest el van portar a terme quatre homes que van abordar la víctima al portal del seu domicili de Mataró, el van colpejar i, una vegada ja el tenien atordit, se'l van emportar per la força en un vehicle fins un pis on el van retenir. Una vegada allà, va ser amenaçat i colpejat diverses ocasions. Els seus raptors només deixaven que es comuniqués amb la família per demanar la quantitat de 13.000 euros mentre abans millor.

Les indagacions policials van permetre ubicar el domicili on havia sigut retinguda la víctima. Tot això va acabar amb la detenció d’un segon autor dels fets que era, de fet, qui portava el lideratge del grup. El primer detingut va ser posat a disposició judicial el dia 28 de gener i va quedar en llibertat amb càrrecs. Per al segon, arrestat el 2 de febrer, el jutge va ordenar-ne l’ingrés a presó provisional. El dia 15 de febrer es va establir un segon operatiu policial que va permetre detenir els altres dos membres del grup a Mataró. Dissabte van passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.