Pendents més de 78.000 peticions

Espanya va rebutjar tres de cada quatre sol·licituds d'asil el 2018

Veneçuela va tornar a ser el primer país d'origen dels sol·licitants

afp 1cu7jq

afp 1cu7jq / LUIS ROBAYO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Espanya va resoldre favorablement només una de cada quatre sol·licituds d’asil el 2018 i en té pendents de resoldre unes 78.710 peticions, segons les dades recopilades per la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR).

"La taxa d’admissió està per sota dels principals països d’acollida", ha lamentat la secretària general de CEAR, Estrella Galán, durant la roda de premsa per presentar les dades recopilades per l’organització. A més, ha reclamat mitjans materials i humans per agilitar la resolució dels expedients.

En concret, Espanya va reconèixer la protecció internacional 2.895 persones, de les quals 575 van obtenir l’estatut de refugiat, és a dir, menys del 5% de les peticions resoltes. "Estem baixant el percentatge de resolucions favorables respecte a anys anteriors", ha assenyalat Galán, que ha precisat que el 2017 es van acceptar una de cada tres sol·licituds d’asil presentades, el 35% del total.

Notícies relacionades

El 2018, Veneçuela va tornar a ser el primer país d’origen dels sol·licitants amb més de 19.000 peticions, si bé la veneçolana va ser una de les nacionalitats amb més percentatge de sol·licituds denegades: hi va haver 30 resolucions favorables i 1.495 de rebutjades.

En aquest sentit, des de CEAR han saludat l’anunci del Govern de concedir el permís per raons humanitàries als veneçolans a qui es denegui un altre tipus de protecció, però han reclamat que s’apliqui també a sol·licitants d’altres nacionalitats.

Temes:

Asil polític