01 juny 2020

Anar al contingut

Alerta de la Guàrdia Civil

Compte amb les monedes de 2 euros

Estafadors fan passar monedes procedents d'altres països, semblants físicament a les de 2 euros, i amb un valor molt inferior

El Periódico

Compte amb les monedes de 2 euros
Compte amb les monedes de 2 euros

/

La Guàrdia Civil s’ha habituat, a través de xarxes socials, a llançar alertes per avisar de les múltiples estafes que es donen dia a dia a Espanya, principalment per robar dades. Aquest diumenge ha incidit en una que més d’un haurà patit sense adonar-se: la introducció en territori nacional de monedes estrangeres com si fossin de dos euros i utilitzant divises que s’assemblen molt i que poden confondre’s fàcilment, però que tenen un valor molt inferior. 

Fa uns anys es va popularitzar l’estafa de l’ús fraudulent de la moneda de 10 baht de Tailàndia, però ara cada vegada hi ha més monedes de diversos països que et poden colar per una de 2 euros si no t’hi fixes.

Una moneda de dos euros, al costat d’una de 10 bahts tailandesos

No és la primera vegada que la Guàrdia Civil llança un avís d’aquest tipus. Ja ho va fer per la moneda d’un bolívar veneçolà, semblant a la d’un euro però amb un valor molt inferior, o amb la de 10 pesos uruguaians, que s’assembla a la de dos euros però valen 32 cèntims i amb la de 100 pesos xilens, que fan passar per un euro però que valen 13 cèntims.

Temes: Estafes