Mal temps

La borrasca Helena se'n va però segueix l'alerta per fred, vent i onades

Barcelona, Girona, Lleida, Osca i Madrid segueixen amb avisos

fcasals45521730 almenara  castell n 19 10 2018 sociedad  gota fr a  playa de181019094359

fcasals45521730 almenara castell n 19 10 2018 sociedad gota fr a playa de181019094359 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La borrasca Helena s’allunya de la Península aquest dilluns però encara una desena de províncies estaran en avís per fred, vent i onades, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, Barcelona, Girona, Lleida, Osca i Madrid estan en avís per risc de fred, amb temperatures mínimes per sota dels 0ºC en molts casos (en total, fins a 23 províncies).

En avís per risc de vent hi haurà Girona, Tarragona, Castelló i Menorca, mentre que s’han activat avisos per risc important d’onatge a Mallorca i Menorca, on s’esperen onades d’entre 3 i 7 metres. A Girona l’avís per fenòmens costaners és groc.

Malgrat els avisos, predominarà el temps estable i el cel poc ennuvolat al país, a excepció del nord i oest de Galícia, on hi ha possibilitat de precipitacions, que seran en general febles, ocasionals i disperses, situació que s’estendrà després a la resta del Cantàbric i al Pirineu. A les Canàries es preveuen calimes.

Pugen les temperatures

De fet, les temperatures diürnes experimentaran un ascens generalitzat, que localment serà notable. Tot i així, es registraran encara gelades a l’interior peninsular, que seran més intenses a l’entorn de l’alt Ebre i zones de muntanya, i seran fortes al Pirineu.

Notícies relacionades

Respecte a la cota de neu d’aquest dilluns, estarà entre els 1.000 i 1.400 metres al Pirineu, i pujarà als 1.500 i 1.700 metres.

Finalment, el vent serà de component sud a Galícia i el Cantàbric, hi haurà predomini del de component nord a la resta, i bufarà fort al principi del dia a l’Empordà, baix Ebre i Menorca.

Temes:

Fred