VÍDEO

Richard Gere, Javier Bardem i Dani Rovira demanen el desbloqueig de l''Open Arms'

L'oenagé difon un audiovisual coincidint amb la compareixença d'Ábalos al Congrés per donar explicacions

open-arms / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Richard Gere, Javier Bardem, Dani Rovira, Clara Lago, Jordi Évole, Jorge Drexler, Andreu Buenafuente, Noemí Galera, Alfred, Paula Vázquez i Lucía, entre altres rostres coneguts, reclamen en un vídeo difós per l’oenagé Proactiva Open Arms el desbloqueig per part del Govern del seu vaixell de rescat de persones migrants i refugiades al Mediterrani Central, atracat al port de Barcelona.

Notícies relacionades

El dia que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, compareix al Congrés dels Diputats, a petició de la majoria dels grups polítics, per donar explicacions sobre la situació del vaixell d’aquesta entitat espanyola que des del 8 de gener està parat perquè, segons les explicacions fins ara ofertes per l’Executiu, en anteriors missions havia incomplert convenis internacionals.

"En sou còmplices. Còmplices de no deixar cap vida a la deriva, de protegir els que volen fer invisibles. Còmplices desobedients per trencar el silenci que ens imposen. Que ens sentin alt i clar. Si salvar vides és un crim, tots som criminals", assenyala l’oenagé en l’encapçalament del tuit que acompanya el vídeo en què apareixen actrius, actors i cantants repetint frases com ara "jo soc un criminal", "suport a Proactiva Open Arms", "salvar vides no és un delicte" i "free Open Arms".