09 jul 2020

Anar al contingut

VÍDEO

Richard Gere, Javier Bardem i Dani Rovira demanen el desbloqueig de l''Open Arms'

L'oenagé difon un audiovisual coincidint amb la compareixença d'Ábalos al Congrés per donar explicacions

Europa Press

Richard Gere, Javier Bardem, Dani Rovira, Clara Lago, Jordi Évole, Jorge Drexler, Andreu Buenafuente, Noemí Galera, Alfred, Paula Vázquez i Lucía, entre altres rostres coneguts, reclamen en un vídeo difós per l’oenagé Proactiva Open Arms el desbloqueig per part del Govern del seu vaixell de rescat de persones migrants i refugiades al Mediterrani Central, atracat al port de Barcelona.

El dia que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, compareix al Congrés dels Diputats, a petició de la majoria dels grups polítics, per donar explicacions sobre la situació del vaixell d’aquesta entitat espanyola que des del 8 de gener està parat perquè, segons les explicacions fins ara ofertes per l’Executiu, en anteriors missions havia incomplert convenis internacionals.

"En sou còmplices. Còmplices de no deixar cap vida a la deriva, de protegir els que volen fer invisibles. Còmplices desobedients per trencar el silenci que ens imposen. Que ens sentin alt i clar. Si salvar vides és un crim, tots som criminals", assenyala l’oenagé en l’encapçalament del tuit que acompanya el vídeo en què apareixen actrius, actors i cantants repetint frases com ara "jo soc un criminal", "suport a Proactiva Open Arms", "salvar vides no és un delicte" i "free Open Arms".