Un de cada tres pares admet estar enganxat al mòbil, més que els seus fills

Fan un ús més intensiu de les pantalles i no es consideren un bon model, segons un estudi

Quatre de cada 10 afirmen que la tecnologia suposa una font habitual de conflicte amb els seus fills

zentauroepp44450775 relato de verano de lucia echevarria mujer mirando movil180824102400

zentauroepp44450775 relato de verano de lucia echevarria mujer mirando movil180824102400

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

Si vostè està sopant amb la seva família i mira immediatament el mòbil quan li entra un whatsap. Si passa més temps al parc pendent del telèfonque de jugar amb els seus fills. O si, durant el cap de setmana, no és capaç de desconnectar una estona, probablement es trobi entre el grup de pares que fan un ús excessiu de la tecnologia i no són un bon exemple per als seus descendents. Són un de cada tres, segons l’enquesta més gran en la matèria, que conclou que, amb caràcter general, els progenitors estan més enganxats a les noves tecnologies que els seus fills, malgrat que aquests han nascut i viuen en un món digital.  

De fet, les famílies situen en 10 anys com l’edat mitjana més adequada perquè els menors tinguin la seva primera tauleta i els 13 anys, un mòbil. Malgrat tot, gairebé el 40% considera que ha permès que el seu fill tingui un telèfon massa aviat, segons una enquesta feta per GAD3 per a l’associació de pares Empantallados, que aglutina progenitors preocupats per acompanyar els seus fills al món digital.

Els conflictes

Notícies relacionades

L’estudi assenyala que el ciberassetjament, la relació amb desconeguts, l’accés a continguts inadequats, la pèrdua de temps o la sobreexplotació de la seva imatge són els temes que més preocupen pares i mares, un context en què el 66% considera que les pantalles estan exercint un paper favorable en la vida familiar mentre que 4 de cada 10 afirmen que les noves tecnologies són una font habitual de conflictes amb els seus fills. És més, el 74% opina que no els ha servit per unir-se més als seus descendents.

Davant d’aquest panorama, en la presentació de l’estudi diversos especialistes van animar els pares a no sobreprotegir en excés els seus fills, sinó a saber "acompanyar-los" al món virtual; a conèixer i respectar els seus gustos, el seu perfil tecnològic i a posar normes clares, sobre com utilitzar les tecnologies, però sense impedir-ne radicalment l’ús. "La tecnologia no ens pot agafar als pares en mode ‘off’", va afirmar María Zalbidea, autora del blog ‘Cosiendo la brecha digital’.