instal·lació polèmica

El Govern anuncia la clausura definitiva del magatzem Castor

La ministra Ribera afirma que el dipòsit se segellarà i es desmantellarà

zentauroepp46754910 teresa ribera190129110411

zentauroepp46754910 teresa ribera190129110411

1
Es llegeix en minuts
Manuel VIlaseró

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha anunciat aquest dimarts al Senat que el Govern ha decidit segellar de manera definitiva el dipòsit de gas Castor i procedir posteriorment al desmantellament tant de les instal·lacions submarines com les situades sobre la superfície.

La ministra no ha posat data, ja que primer el Consell de Ministres haurà d’aprovar formalment que la instal·lació passa a ser inoperativa. Fins ara legalment l’emmagatzemament només estava en hibernació, després dels terratrèmols causats a les costes de Tarragona i Castelló. causats a les costes de Tarragona i Castelló.

Notícies relacionades

Actualment els pous tenen un segellament temporal, amb taps provisionals, la vida dels quals en condicions de seguretat s’estima en quatre anys. Atès que es van instal·lar el març del 2016, s’haurien de renovar el  2020.

Segons la ministra, "no té sentit mantenir la situació provisional", perquè comportaria un cost innecessari, ja que l’ús futur de la instal·lació és inviable, sobretot per dues raons: pot provocar sismes superiors als registrats anteriorment (magnitud 4) i no és necessari per al sistema gasista. Si ara es tornés a fer la planificació de futures infraestructures, el "Castor no hi estaria inclòs", ha afirmat.