La fiscalia demana presó permanent revisable per a Ana Julia Quezada, assassina confessa del nen Gabriel Cruz

L'escrit d'acusació demana 10 anys més de presó per lesions psíquiques als pares

3
Es llegeix en minuts
Europa Press / Almería

La Fiscalia d’Almeria ha sol·licitat la presó permanent revisable pel delicte d’assassinat amb traïdoria per a l’acusada Ana Julia Quezada Cruz, autora confessa de la mort del menor Gabriel Cruz el 27 de febrer del 2018 a la pedania de Rodalquilar, a Almeria.

L’escrit provisional de la qualificació del ministeri públic ha sigut remès al Jutjat d’Instrucció número 5 d’Almeria, previ a l’obertura del judici oral a l’Audiència Provincial davant d’un tribunal amb jurat, segons ha informat la Fiscalia Superior d’Andalusia.

L’escrit del ministeri fiscal també formula acusació per dos delictes de lesions psíquiques produïdes als pares i demana deu anys més de presó, cinc per cada un, i la prohibició de comunicació o aproximació a una distància d’un quilòmetre durant 30 anys.

Indemnització de 300.000 euros

Com a responsabilitat civil, la fiscalia sol·licita que l’acusada Ana Julia Quezada aboni una indemnització de 300.000 euros per a cada un dels pares, en concepte de reparació pel mal moral causat i, pel mateix delicte, la quantitat de 160.000 euros a l’àvia paterna.

També inclou el pagament als progenitors Patricia Ramírez i Ángel Cruz en la quantitat de 170.000 euros, 85.000 euros per cada un, en concepte de lesions psíquiques i seqüeles i per les despeses medicofarmacèutiques acreditades.

DISPOSITIU DE RECERCA VALORAT EN 200.000 EUROS

La fiscal també sol·licita el pagament de 200.203 euros per les despeses generades en l’ampli desplegament operatiu que es va posar en marxa en la recerca del menor desaparegut durant onze dies, segons consta en l’escrit consultat per Europa Press.

L’escrit de qualificació fiscal indica que l’assassinat es va produir el mateix dia de la desaparició per asfíxia mecànica per sufocació, ja que se li van obstruir els orificis respiratoris de boca i nas utilitzant una "força desproporcionada" respecte a la del menor fins a vèncer la resistència de la víctima.

"Amb la finalitat d’encobrir la seva actuació criminal –assenyala l’escrit fiscal– l’acusada va ocultar el cos en una petita fossa que va cavar a la zona exterior de la finca i el va cobrir de terra i pedres" i "va traslladar, posteriorment, les peces de vestir de la víctima fins a un contenidor de vidre de la barriada de Retamar, on van ser localitzades per la Guàrdia Civil en la seva investigació".

La qualificació del ministeri fiscal al·ludeix a l’actitud mantinguda per l’acusada durant el període de recerca del menor, d’"aflicció, compungida i afligida, involucrant-se en les batudes de recerca en una clara actitud de simulació, fingiment i farsa, pública i notòria amb absoluta fredor d’ànim", tot això destinat a dissipar qualsevol dubte o sospita sobre la seva implicació en la desaparició del menor, segons ha apreciat.

VA DIRIGIR SOSPITES CAP A LA SEVA EXPARELLA

Notícies relacionades

Durant la recerca, segons reitera la fiscalia, la processada va arribar a propiciar la descoberta d’una de les peces de la víctima en un canyar apartat i de difícil accés que ella havia freqüentat únicament amb una anterior parella sentimental, persona que vivia als voltants del lloc, "amb l’evident finalitat de despistar en la recerca les Forces i Cossos de Seguretat i fins i tot per dirigir sospites contra aquesta exparella i davant de la pressió que li suscitava la presència de cada vegada més efectius de les Forces de Seguretat, voluntaris i de mitjans de comunicació".

L’escrit d’acusació del ministeri fiscal requereix finalment que "com a conseqüència del tràgic desenllaç i del coneixement que posteriorment han tingut els pares de la implicació directa de l’acusada i de la seva manera de procedir, després de la mort del menor, en el desenvolupament dels fets esdevinguts, persona integrada en el seu entorn familiar més íntim, els dos progenitors estan patint una afectació psíquica important en l’estat de salut".