LLUNA DE SANG

Vídeo | Així s'ha vist l'eclipsi de Lluna

El fenomen no es repetirà a Espanya fins al maig del 2022

rm7ltaoz51f7nplfthvn461100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Europa occidental s’ha aixecat aquest dilluns amb un espectacle insòlit. Un eclipsi total de Lluna que ha sigut visible a simple vista a tot Espanya i que ha durat poc més de 60 minuts.

L’esdeveniment astronòmic, en què la Lluna ha adquirit la resplendor de coure (l’anomenada ‘lluna de sang’) tan característica dels eclipsis lunars, ha sigut també visible a tot Amèrica i part de l’Àfrica.

El fenomen no es repetirà a Espanya fins al maig del 2022 –el novembre del 2021 hi ha un altre eclipsi total de Lluna però no serà visible des del nostre país–.

Un eclipsi lunar es produeix quan la Terra es col·loca entre el Sol i la Lluna, i no deixa que els rajos de sol puguin arribar al satèl·lit, i el d’aquesta matinada ha coincidit, a més, amb el que es coneix com a 'superlluna', tot i que aquest no és un terme astronòmic.

Notícies relacionades

Això passa quan, a més d’estar en fase de lluna plena, el satèl·lit es troba en el punt més proper a la Terra o ‘perigeu’.

Molts planetaris han organitzat actes per divulgar aquest esdeveniment, com el de Madrid, on s’ha pogut veure en directe des de la sala de projecció principal amb els comentaris d’un astrònom.

Temes:

Lluna Eclipsis