INVESTIGACIÓ

Detingut l'autor del tret que va acabar amb la vida d'un nen de quatre anys en una cacera

La Guàrdia Civil li imputa un presumpte delicte d'homicidi imprudent

caceria / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El jutge ha deixat en llibertat provisional un home autor del tret que va acabar dissabte passat amb la vida d’un nen de quatre anys natural d’Écija (Sevilla) durant una munteria que se celebrava en una finca de caça del municipi sevillà de Burguillos.

El jutge d’Instrucció número 16 de Sevilla, Juan Gutiérrez Casillas, ha acordat deixar en llibertat provisional L. A. G., un home de nacionalitat argentina i d’uns 60 anys, acusat d’un delicte d’homicidi imprudent.

El titular del Jutjat ha fixat per a l’acusat l’obligació de comparèixer davant d’aquest òrgan judicial cada vegada que ho requereixi. A més, el jutge d’instrucció ha imposat a aquest arquitecte establert a El Puerto de Santa María (Cadis) la prohibició de practicar qualsevol activitat relacionada amb la caça i de fer servir armes de foc, i l’entrega a la Guàrdia Civil de les armes que posseeixi. Aquesta mesura serà vigent mentre duri aquest procediment judicial.

El menor que va rebre el tret va ser traslladat amb vida en ambulància al centre de salut de Burguillos, on els sanitaris van intentar reanimar-lo sense èxit i només van poder confirmar la seva mort. El grup de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de La Rinconada (Sevilla) va obrir la investigació per aclarir les causes de la mort del menor i va detenir l’acusat.

Amb llicència d’armes

Fonts del cas han explicat a Europa Press que l’acusat té les llicències per a ús d’armes i caçar en regla, així com amb l’assegurança de responsabilitat civil en vigor. L. A. G., segons les esmentades fonts, participava d’aquesta munteria de caça major, principalment de senglar, amb un amic d’El Puerto de Santa María, amb qui ocupava la seva posta en la cacera. "No coneixia les localitzacions de les altres quatre postes", han assenyalat, i han precisat que en una hi havia el menor amb el seu pare.

En aquest sentit, el 8 de febrer estan citats el primer grup de testimonis, en concret, tots els participants en la munteria –entre ells, el pare de la víctima–, així com l’organitzador, és a dir, una desena de persones. Les esmentades fonts han indicat per a aquesta munteria no estava autoritzada la presència de dues persones per posta.

L’acusat, que ha sigut assistit aquest dilluns per una advocada d’ofici que nomenarà pròximament un lletrat particular, no coneixia la víctima ni el seu pare. Durant la seva declaració ha relatat que, estant a la seva posta, va sentir soroll i va observar moviments entre la ingent quantitat de brossa alta existent a la finca; així que es va "avançar" per observar què era i, després d’un gir de 90 graus, va disparar cap a la dreta", on hi havia el nen, que va resultar ferit i posteriorment mort.

Experiència en la caça

L. A. G., amb experiència en el món de la caça, segons han assegurat les fonts del cas a Europa Press, "no sabia que hi havia un nen de quatre anys en la munteria”

Notícies relacionades

El nen de quatre anys va ser enterrat aquest diumenge a la tarda cap a les 18 hores al cementiri municipal de la localitat sevillana d’Écija, després que el cos sense vida del menor arribés al tanatori de la ciutat cap a les 14 hores.

L’Ajuntament d’Écija, una vegada va tenir coneixement de la tragèdia, es va posar a disposició de la família del menor i van decidir obrir el cementiri com un "servei especial".

Temes:

Caça