L'assassinat dels dos agents rurals a Aspa arriba a judici

Familiars i companys recorden les víctimes al complir-se dos anys del crim

aspa-editado / periodico

1
Es llegeix en minuts

Un tribunal popular format per set homes i dues dones jutjarà a partir d’aquest dilluns el caçador que va reconèixer haver matat dos agents rurals al vedat de caça d’Aspa (Lleida) el 21 de gener del 2017e, una vista que comença just quan es compleixen dos anys del doble crim. Familiars i companys dels dos agents rurals els han recordat aquest diumenge en un homenatge al Mas de Melons, a Castelldans.

La dona i fill d’un dels agents assassinats / LAURA ALCALDE (ACN)

El judici començarà a les 9.30 hores amb lalectura d’escrits i al·legacions, i a continuació declararà el caçador, I.R., i un altre acusat, que era l’amo de l’escopeta utilitzada al crim. Posteriorment testificaran diversos mossos d’esquadra. Després de dos dies de declaracions de testimonis i de proves pericials, està previst que l’objecte del veredicte s’entregui al jurat el dijous 24 de gener.

La Fiscalia de Lleida sol·licita que el caçador sigui condemnat a una pena de fins a 48 de presó per dos delictesd’assassinat amb traïdoria i de tinença il·lícita d’armes. La Generalitat, d’altra banda, demana per a ell 20 anys de presó per cada un dels assassinats.

Petició de penes

L’advocat de les famílies, Pau Simarro, sol·licita una pena de 51 anys de presó per al caçador, veí de Vacarisses (Barcelona). El mateix reclama l’advocat Albert Requena, que representa l’Associació Professional d’Agents Rurals i l’Associació Espanyola d’Agents Forestals.

Un centenar de persones han assistit aquest diumenge a l’acte de Mas de Melons per recordar els agents morts. La vídua d’un d’ells ha demanat que es es “faci justícia” i es compleixi “tot el que es va prometre l’any dels fets”.

Notícies relacionades

A l’homenatge, s’ha fet una ofrena floral a l’escultura dels agents, s’han interpretat tres cançons i s’han alliberat dos ocells.  

 

Temes:

Catalunya