ingressat a l'uci

Els pares del bebè maltractat desapareixen de Pineda

Veïns del carrer de Jaume I diuen que la família era discreta, mentre que habitants del barri convoquen una protesta a la qual només acudeixen tres persones

La criatura podria perdre la vista a causa de les lesions provocades, amb despreniment de retina a més de danys cerebrals

zentauroepp46523360 pineda de mar 13 01 2019 sociedad  intento de localizar al p190113145435

zentauroepp46523360 pineda de mar 13 01 2019 sociedad intento de localizar al p190113145435 / RICARD CUGAT

4
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Estupefacció i indignació. Ni s’ho creuen ni ho entenen. I molts demanen que es faci justícia i desitgen el pitjor alspares del bebè de dos mesos ingressat amb múltiples lesionsen la unitat de cures intensives de l’Hospital Maternoinfantil de Vall d’Hebron, entre les qualsdespreniment de retina, que podria fer que perdés la vista, segons fonts citades per l’agència EFE. 

Només unes hores després que transcendís que la Generalitat s’ha fet càrrec de la custòdia del bebè i que el jutge de guàrdia d’Arenys ha tret el passaport al joveníssim progenitor (només té 21 anys), la família del nounat (els pares i els avis, pare del noi i la seva parella) han abandonat presumptament l’edifici del carrer de Jaume I en què vivien tots.

“Encara recordo quan es van emportar el bebè a l’hospital. Es van sentir crits a l’escala. ‘Està molt malalt, està molt malalt’, deia l’avi del nen mentre baixava corrent amb el petit des del seu pis per l’escala”. L’escena, explicada per una veïna jubilada, s’ha produït en un humil edifici del carrer de Jaume I, a tot just 300 metres de la seu de la Policia Local de Pineda i molt a prop de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. “No van esperar ni a l’ambulància. Se’n van anar amb el seu cotxe a l’Hospital de Calella", afegeix la dona. Va ser aquest centre mèdic comarcal el que va decidir enviar el petit a Vall d’Hebron, atesa la gravetat de les seves ferides.

Una família discreta i sense problemes

“No ho puc entendre. A casa dels nois no se sentien crits ni cops. Ells són molt discrets. El pare d’ell viu just al costat, al mateix replà, i són bona gent”, afegeix la veïna, que prefereix no dir el seu nom i que confirma que aquest diumenge els pisos de la parella i el pare estan buits. I un d’ells té la finestra oberta i una llum encès, com si s’hagués produït una marxa precipitada. El bebè vivia a l’immoble amb els seus joveníssims pares (ella té 18 anys), i s’hi van instal·lar fa pocs mesos. El pare d’ell, treballador de manteniment d’un hotel de Calella, que viu paret amb paret amb el seu fill, és argentí i la seva dona, russa. El fill, i pare del bebè, és uruguaià.

“La veritat és que mai hem tingut cap problema amb ells. Primer va arribar el pare i la seva dona i després van agafar el pis del costat per al fill. Estem tots molt sorpresos pel que ha passat”, ha explicat Antonio Sánchez, president de la comunitat, visiblement afectat. Afegeix que des que durant tot el dissabte a la porta de l’immoble va aparcar una unitat mòbil de televisió, la família no ha tornat a aparèixer.

Bústies sense etiqueta

Diumenge al migdia ningú contesta a l’intèrfon de cap dels dos pisos ni al timbre de les portes. Les dues bústies del replà són buides i no tenen l’etiqueta identificativa, que sí que hi era abans. Al pis de baix, la porta d’una vivenda està totalment segellada amb maons, mostra del problema dels pisos ocupats il·legalment que no para d’augmentar en aquest barri.

L’aparició de la mare del nen en una cadena de televisió dissabte exculpant el pare del petit i assegurant que ella no sabia que el bebè fos maltractat ha indignat més alguns veïns de Pineda, que de seguida han ubicat el domicili de la família. Els comentaris volen a Facebook on fins i tot alguns coneguts han col·locat fotos de la jove parella. La majoria dels comentaris són molt durs.

“És hora d’intervenir”

“No es mereixien tenir un fill. Quantes parelles lluiten per ser pares i mares. Què mal repartit està el món. A aquests caldria donar-los una pallissa i deixar-los rígids en sentit figurat i menyspreats per tots”, afirma María D. “A veure què fa l’alcalde o els serveis socials. És hora d’intervenir. Fora de Pineda. Si no, haurem de fer-los fora nosaltres per la seguretat d’altres nens”, diu Jesús G.

A la mateixa pagina de Facebook on es comenten les notícies de Pineda de Mar i especialment aquest esdeveniment (que suma avui diumenge 150 comentaris) diversos usuaris convocaven al migdia una manifestació davant del domicili dels pares del bebè maltractat. Només van anar-hi una dona i dues jovenetes. I una patrulla de la Policia Local, que se’n va anar de seguida al comprovar que la protesta no arribava a realitzar-se.

Notícies relacionades

“¿És que som inhumans? Si per una mascota s’ha fet una concentració, ¿per un bebè no hi anirà ningú? Seria una vergonya per a Pineda si no es fes. Justícia social i punt”, escriu Raquel S. Aquest dilluns està previst que l’alcalde d’aquesta localitat del Maresme, Xavier Amor, es pronunciï sobre el terrible esdeveniment.