A BARCELONA

La Generalitat retira la custòdia als pares del nadó de dos mesos ingressat per una pallissa

L'agressor ha sigut detingut pels Mossos al Maresme després que s'activés el protocol antimaltractament

fcasals37620177 barcelona 10 02 2017 presentacion de la reforma de la ciudad181016104225

fcasals37620177 barcelona 10 02 2017 presentacion de la reforma de la ciudad181016104225 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un nen de dos mesos està ingressat des de fa cinc dies en la unitat de cures intensives de l’Hospital de la Vall d’Hebron (Barcelona) per una pallissa del seu pare. L’agressor ha sigut detingut pels Mossos al Maresmesegons informa TV-3.  Segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del cas, el nen es troba estable, tot i que té un hematoma al cap, un braç fracturat i també “cinc costelles trencades amb durícia”, cosa que indica signes de maltractaments anteriors. La Direcció General de Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha anunciat que retira la custòdia als pares del nadó i que n’assumeix la tutela. A més, la conselleria d’Afers Socials es personarà com a acusació particular en el cas. 

D’altra banda, la Conselleria de Salut ha obert una investigació de l’assistència prèvia que va rebre el nadó ja que havia sigut atès en centres sanitaris per cops anteriors sense que s’activés cap protocol antimaltractament.

Va ser la mare, una jove espanyola de 18 anys, la que va portar el nen a l’hospital. Després de l’ingrés hospitalari, el centre va activar el protocol contra el maltractament, que va conduir a la detenció aquest dijous del pare del nadó.

A començaments de setmana els metges van començar a sospitar que el nen havia patit maltractaments, i van interrogar els pares, que van negar els fets adduint que probablement el nen s’havia donat “alguns cops”.

Notícies relacionades

Al detectar signes de maltractament, els metges van alertar responsables de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra en aplicació del Protocol català de maltractament infantil, que va ser endurit arran del conegut com a ‘cas Alba’. El pare va acabar per confessar aquest dijous als facultatius haver maltractat el petit.

A disposició judicial

El detingut és un home de nacionalitat uruguaiana de 21 anys i està acusat d’un delicte de violència física i un delicte de lesions. Passarà a disposició judicial les pròximes hores. Tant la policia com l’hospital han evitat proporcionar més detalls de l’esdeveniment al tractar-se d’una víctima menor. 

Temes:

Nens Catalunya