Trenquen el precinte de la casa de l'assassí confés de Laura Luelmo

Van ser uns veïns que van alertar la Guàrdia Civil al veure la porta oberta i sentir sorolls a l'interior

zentauroepp46305959 bernardo montoya190103110824

zentauroepp46305959 bernardo montoya190103110824

1
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La casa de l’assassí confés de Laura Luelmo, Bernardo Montoya, va aparèixer oberta l’1 de gener després que algú trenqués el precinte, o la brida, fixat per evitar que ningú hi accedís, segons han confirmat fonts policials. La Guàrdia Civil investiga ja els fets després que els veïns donessin la veu d’alarma, i ha tornat a precintar la vivenda amb cadenes i candaus.

Montoya es troba empresonat des del 21 de desembre per assassinat, agressió sexual i detenció il·legal de Laura Luelmo, la jove mestra de Zamora de 26 anys que es va desplaçar cap a El Campillo (Huelva) per fer una substitució en un institut de la zona. El seu cadàver va ser trobat el dia 17 als voltants d’una sèquia amb un fort cop al cap i mig nua.

Notícies relacionades

El detingut, que acumula un llarg historial de condemnes per assassinat i robatori i feia dos mesos que es trobava en llibertat, era veí de la noia. Vivia en una casa a tot just cinc metres de la noia, que va arribar a expressar al seu entorn el temor per la manera com l’home la mirava. La vivenda, el lloc on els agents sospiten que la jove va ser agredida, havia sigut sotmesa a intensos registres i anàlisi per part de la Policia Científica, que va trobar restes de sang malgrat que l’assassí es va esforçar per netejar-la. Des del seu arrest fa dues setmanes, la modesta casa es trobava precintada.

Segons ha transcendit, van ser els mateixos veïns d’El Campillo que van advertir la tarda del dia 1 de gener a la Guàrdia Civil que la porta de la casa estava oberta, segons va avançar el diari ‘VozPópuli’, i que fins i tot es van sentir sorolls a dins. Una patrulla es va desplaçar a la zona i, després de comprovar el que havia passat, els agents van donar avís a la Policia Judicial perquè s’iniciés una investigació. Des d’aleshores, la casa està tancada de nou amb un candau i cadenes per evitar futurs atacs. Els veïns de la zona ja han expressat el seu temor sobre el fet que la vivenda, propietat del pare de Bernardo Montoya, pugui ser utilitzada pel seu germà bessó, Luciano, durant els permisos que se li concedeixen en el compliment de la seva condemna per haver assassinat una dona.