TRAGÈDIA EN EL CONSERVATORS CENTER DE BURLINGTON

Un lleó mata una cuidadora en un zoo dels Estats Units

La jove, de 22 anys, va entrar al recinte per netejar-lo però el felí no estava tancat

zentauroepp46391364 the conservators center says a worker has been killed by a l181231190435

zentauroepp46391364 the conservators center says a worker has been killed by a l181231190435

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un lleó del zoo nord-americà Conservators Center de Burlington (Carolina del Nord) va matar aquest diumenge una dona de 22 anys quan la jove netejava un dels recintes d’aquests mamífers, ha informat avui el parc. El lleó, un mascle de 14 anys anomenat Maathai, va ser sacrificat per efectius d’emergència que es van personar al lloc dels fets per permetre l’accés al cos de la dona, va assenyalar el zoo en un comunicat al seu portal de Facebook.

La policia local va informar a mitjans locals que prèviament van intentar calmar l’animal mentre intentaven accedir al recinte per atendre la dona, però al ser impossible van decidir abatre el mamífer, d’uns 270 quilograms. Alexandra Black, que recentment havia començat unes pràctiques en el centre, treballava amb un equip de neteja en un recinte per a lleons quan l’animal, que es creia que havia sigut tancat, va aconseguir escapar-se i va matar la jove en un incident en el qual ningú més va resultar ferit. 

Notícies relacionades

"Quan els nostres equips de cria netegen grans recintes de felins segueixen un protocol de seguretat que implica traslladar els animals a un espai separat i assegurar-los abans que els humans entrin en l’espai adjacent", va indicar el Conservators Center. En un altre comunicat, publicat aquest diumenge, va explicar que l’equip estava dirigit per un "cuidador d’animals professionalment entrenat" quan realitzaven aquesta neteja de "rutina".

Vintena d’espècies 

El zoo, una organització sense ànim de lucre que acull prop de 90 animals d’una vintena d’espècies i rep uns 16.000 visitants l’any, assegura que està investigant el succeït i que continuarà tancat fins a nou avís. Abans que a Conservators Center, Black havia realitzat múltiples pràctiques, les més recents de les quals van ser a Wolf Park, a Battle Ground (Indiana), centre al qual la família de la jove ha demanat que es realitzin donatius en memòria de la difunta. En un missatge en el seu compte d’Instagram, el centre indica que van posar el seu nom al lleó en homenatge a la Premi Nobel de la pau del 2004, l’ecologista kenyana Wangari Maathai

Temes:

Animals