SOLIDARITAT

Els pares del petit Gabriel inauguren un espai en memòria del seu fill a Almeria

La iniciativa inclou una campanya benèfica destinada a nens necessitats

zentauroepp46378052 gabriel181229154021

zentauroepp46378052 gabriel181229154021 / Carlos Barba

3
Es llegeix en minuts
EFE

Ángel Cruz i Patricia Ramírez, els pares del Gabriel, el petit assassinat per Ana Julia Quezada, que era parella del seu progenitor, han inaugurat avui dissabte a Almerial’espai Ballena, dedicat al seu fill, recollint “somriures” i agraint l’afecte rebut.

“Vull agrair-vos que hàgiu vingut amb un somriure. Era una manera d’intentar tornar-vos a tots vosaltres l’afecte que ens vau donar i sobretot als nens, que és als que cal protegir i que també ho van donar tot per nosaltres”, ha dit Patricia després de descobrir una placa dedicada a “Gabriel i la Bona Gent”.

Al costat del’alcalde d’Almeria, Ramón Fernández-Pacheco (PP), Ángel i Patricia han recordat que des d’avui i fins al pròxim dia 4 de gener estarà en marxa una campanya benèfica per als nens en la qual es podran donar aliments, roba i estris d’higiene de primera necessitat.

Taller de ‘pescaítos’

Als envelats instal·lats als voltants de la ‘Ballena de Gabriel i la Buena Gente’, els pares del nen han participat juntament amb desenes de menors en un Taller de Pescaítos en el qual s’han dibuixat a terra peixos amb guixos de colors.

“Esperem que hi hagi molts nens que puguin disfrutar de les vostres donacions, ja sabeu que hem demanat les de primera necessitat”, ha dit Patricia, que ha reconegut que estava feta “un flam”, mentre que Ángel ha agraït a tots els que els han acompanyat “un dia tan bonic i tan important” per a ells. “I que hàgiu vingut a acompanyar-nos a recordar el Gabriel amb un somriure”, ha recalcat.

Gabriel Cruz, que tenia 8 anys, va desaparèixer el 27 de febrer a Las Hortichuelas de Níjar (Almeria) i el seu cadàver va ser descobert dies després al maleter del cotxe d’Ana Julia Quezada, que era la companya sentimental del pare del nen i que va confessar ser l’autora del crim.

El cos sense vida del nen va estar en un pou a la finca de Rodalquilar (Níjar, Almeria) de la parella sentimental de Quezada, el pare del menor, fins que la dona el va extreure d’allà aquell diumenge i el va traslladar a Vícar, on va ser detinguda.

A més d’inaugurar-se l’espai dedicat a Gabriel, s’ha efectuat aquesta col·lecta i s’han organitzat diferents activitats i espectacles, com les nadales flamenques interpretades per veïns del barri d’Almeria de Los Almendros.

Conte solidari

També s’ha presentat el conte solidari ‘El Corazón del Volcán’, que es ven allà mateix, o a partir del dia 30 a la web www.aldevara.es, la recaptació del qual serà destinada a entitats sense ànim de lucre que es dediquin a la protecció i cura de menors, com ara Creu Roja i Associació de Pares de Nens amb Càncer d’Almeria (ARGAR).

Ángela, la professora del’escola Virgen de Loreto que ha dirigit la creació d’aquest llibre elaborat pels companys de classe de Gabriel, ha explicat que aquest projecte “va començar amb petites redaccions que ells feien, petites peces de puzle a les quals anàvem donant a poc a poc forma i explicant la història i ells són el cor del volcà, ells són pur cor”.

Com a colofó al programa d’aquesta jornada, s’ha llegit el conte i ha actuat la Pequeña Big Bang del Clasijazz, així com un cercaviles a càrrec de La Duda Teatro.

Notícies relacionades

El regidor d’Almeria ha dit que el d’avui és un “acte que no és en memòria cap a un passat trist, sinó que és d’esperança cap a un futur millor, cap al futur que representa el Gabriel i la bona gent”.

“Vull agrair-ho a l’Ángel i la Patricia, ells des del primer moment sempre han volgut que aquest record es projecti cap al futur per ajudar els nens d’Almeria, Andalusia i Espanya que ho puguin necessitar. Un acte que els honra, que els caracteritza i que els identifica com un exemple i una inspiració per a tothom”, ha acabat.