Risc també per als grans

Compte amb donar raïm als menors de 5 anys la nit de Cap d'Any

Els otorinolaringòlegs llancen la recomanació per evitar el possible risc d'asfíxia

 

  / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Servimedia

La Societat Espanyola d’Otorinolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll (Serol-Ccc) ha aconsellat que els nens i nenes menors de cinc anys no prenguin el raïm la nit de Cap d’Any. Els metges pretenen així evitar el possible risc d’asfíxia, ja que el raïm, juntament amb la fruita seca i els polvorons, és l’aliment nadalenc que causa més problemes en aquest sentit.

“El raïm, per la seva forma i textura, pot obstruir les vies respiratòries i provocar una situació de perill que pot portar fins i tot a la mort si no s’actua a temps”, ha recordat el doctor Raimundo Gutiérrez Fonseca, secretari general de la Seorl-Ccc.

A més, els nens petits no són els únics que poden tenir problemes al prendre el raïm. La Seorl-Ccc també adverteix dels riscos que corren els majors de 65 anys si decideixen prendre’l.

Notícies relacionades

La incidència d’asfíxia en els grans és fins i tot set vegades major que en els nens i, a més, els problemes s’incrementen si pateixen trastorns de deglució, com pot ser la disfàgia.

“Per reduir el risc d’aspiració l’aconsellable és treure-li la pell i les llavors i tallar-los en diversos trossos, de manera que siguin més fàcils de digerir”, ha aconsellat Gutiérrez Fonseca. 

Temes:

Cap d'any Nens