OPERACIÓ DELS MOSSOS D'ESQUADRA

Cau una banda que va robar en 20 cases de l'entorn de Barcelona

Els criminals, d'origen albanès, estaven preparant la seva fugida de Catalunya quan van ser detinguts

fc192514-06e4-4e0f-84dc-eb79cf672f44

fc192514-06e4-4e0f-84dc-eb79cf672f44

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup d’origen albanès al qual s’atribueix la comissió de 20 robatoris amb força en domicilis de l’àrea metropolitana de Barcelona, en una operació que s’ha saldat amb nou detencions i l’ingrés a la presó de sis homes. La policia catalana va detenir, el dia 18 passat, vuit homes a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i un a Barcelona com a presumptes autors de vint robatoris amb força en domicilis de les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental.

En un comunicat, els Mossos han precisat aquest dissabte que el grup estava preparant la seva fugida de Catalunya i que dos dels membres més actius de l’entramat ja van fugir a França i Itàlia, la qual cosa va precipitar l’operatiu policial que va acabar amb la detenció de nou homes amb antecedents en altres països de la Unió Europea. La investigació va començar a mitjans del mes de novembre, quan els Mossos van detectar que a la comarca del Baix Llobregat s’havia produït un augment considerable de robatoris amb força en residències, sempre seguint un mateix patró

Cops coordinats

Les mateixes fonts han explicat que el grup actuava, de manera coordinada i des de feia mesos, per robar cases aïllades i plantes baixes de la capital catalana i dels municipis dels voltants. Els investigadors van comprovar que els responsables dels robatoris formaven part d’un grup d’unes 15 persones que feia uns dies que s’havien establert a l’Hospitalet de Llobregat, segons els Mossos, a causa de l’increment de la presència policial al districte barceloní de Ciutat Vella

Notícies relacionades

Els lladres controlaven quatre pisos a l’Hospitalet i utilitzaven dos vehicles per desplaçar-se fins al lloc del robatori, i a més, també utilitzaven la xarxa de transports metropolitans per als seus desplaçaments i per evitar així els controls policials a les carreteres. La Generalitat ha assegurat que l’operació ha permès recuperar gran part del material presumptament sostret, que està sent analitzat per ser tornat als seus propietaris. 

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge d’instrucció va decretar l’ingrés a la presó de sis dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per als altres tres. La investigació continua oberta, per la qual cosa no es descarten més detencions.