La família de Laura Luelmo demanarà presó permanent revisable per a l'assassí de la noia

Bernardo Montoya va estar tota la jornada a l'espera de declarar davant del jutge

jcarbo46314417 montoya huelva181219202649

jcarbo46314417 montoya huelva181219202649 / A P rez

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La família de Laura Luelmo, la jove mestra de 26 anys trobada morta a El Campillo (Huelva), demanarà la presó permanent revisable per al seu assassí confés, Bernardo Montoya. L’home va ser conduït aquest divendres davant del jutge al finalitzar el termini màxim de detenció i a última hora continuava als calabossos del jutjat de Valverde d’El Camino a l’espera de prestar declaració mentre la Guàrdia Civil rematava unes diligències del cas per lligar bé l’acusació.

La família estarà representada com a acusació particular per la delegada regional de l’Associació Clara Campoamor en defensa de les dones víctimes de violència de gènere. Va ser aquesta advocada qui va confirmar que, malgrat que hi ha decretat secret de sumari i encara es desconeixen els detalls de l’esdeveniment i els càrrecs que se li imputaran formalment a Montoya, les proves acumulades per la investigació per portar-lo davant del jutge són prou contundents per, “sense cap mena de dubte”, sol·licitar la màxima condemna prevista en el Codi Penal.

Unes evidències científiques que confirmen que la jove va ser víctima d’una agressió sexual i posteriorment colpejada, i això li va causar la mort. “Ara mateix està tot sota secret, quan s’aixequi podrem estudiar-ho amb la fiscalia i presentar una acusació formal”, va ressaltar la lletrada, que va voler, a més, traslladar un missatge d’agraïment de la família de la noia “pel respecte brindat” en els últims dies.

A l’espera de declarar

Notícies relacionades

Mentrestant, Montoya, que va complir ahir els tres dies de detenció, esperava al tancament d’aquesta edició a declarar davant de la jutge que porta el cas. Els agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil continuen obtenint proves per aclarir les incògnites que planen encara sobre la investigació. Per exemple, l’objecte fet servir per colpejar Laura Luelmo al cap i causar-li diverses contusions. També per determinar amb exactitud els moviments fets per Montoya des que va assaltar la jove en algun moment de la tarda del 12 de desembre fins que la va abandonar al paratge de Las Mimbreras.

Els agents ja han trobat una bossa de plàstic amb les pertinences de la noia, així com la manta on va ser embolicada per a suposadament traslladar-la a l’interior del seu vehicle. Les indagacions fetes fins al moment han permès desmuntar la versió oferta per l’assassí confés i confirmar no només que hi va haver agressió sexual, sinó que a més es va produir a la casa del detingut, que va provar d’eliminar-ne el rastre netejant amb lleixiu i escampant els objectes que poguessin incriminar-lo.