07 juny 2020

Anar al contingut

El papa Francesc compleix avui 82 anys

Després de bufar les espelmes diumenge, aquest dilluns la jornada del Pontífex transcorrerà de manera rutinària

Europa Press

El papa Francesc compleix avui 82 anys

GIUSEPPE LAMI

El papa Francesc compleix aquest dilluns 17 de desembre 82 anys i, com en anys anteriors, no es preveu cap festa especial per celebrar-ho, sinó que la jornada transcorrerà de manera rutinària, després que ahir bufés les espelmes d’un gran pastís regal dels nens del dispensari Santa Marta del Vaticà on hi havia escrit 'tanti auguri', que significa bon aniversari en italià.

Encara no s’ha informat de quina serà la seva agenda aquell dia, però és molt probable que dediqui part del dia a preparar les audiències privades i a escriure les homilies i els missatges ‘urbi et orbi’ de les celebracions litúrgiques de Nadal.

Quatre dies abans del seu aniversari, el 13 de desembre, va ser el 47è aniversari de l’ordenació sacerdotal del papa Francesc. Aquell dia el 1969, abans de complir 33 anys d’edat, el jesuïta Jorge Mario Bergoglio, ara convertit en el papa Francesc, va ser ordenat sacerdot per l’arquebisbe emèrit de Córdoba (Argentina), Ramón José Castellano.

La inspiració

Segons el llibre 'El jesuïta: Converses amb el cardenal Jorge Bergoglio', Francesc va trobar la seva vocació al sacerdoci mentre es disposava a celebrar el Dia de la Primavera. Quan va passar per una església per confessar-se, finalment va acabar sent inspirat per aquell sacerdot.

En els seus primers anys com a prevere, Jorge Mario Bergoglio va prosseguir la seva formació com a jesuïta entre 1970 i 1971 a Espanya. El 22 d’abril de 1973 va emetre les seves professions perpètues en la Companyia de Jesús. Quan va tornar a l’Argentina, va servir com a professor a la facultat de teologia de San José a la localitat de San Miguel (als afores de la ciutat de Buenos Aires), rector del Col·legi i, als 36 anys, va ser designat Provincial de l’Argentina.